Aftonbladet TV visar unika dokumentärer – från hela världen

Samarbetar med internationella tv-bolaget VBS.tv – premiär i dag

På tisdag är det premiär för samarbetet mellan Aftonbladet TV och VBS.tv. Då visar vi exklusiva bilder inifrån världens hemligaste land – Nordkorea.
NYHETER

Otillgängliga platser, spännande människor, unika bilder.

Det är resultatet av Aftonbladets exklusiva samarbete med det internationella tv-bolaget VBS.tv.

Välkomna till en ny värld.

Aftonbladet har redan besökt Ryssland, Afghanistan, USA och Irak för att försöka förstå varför världen är som den är.

Vi har hängt med mannen på gatan. Träffat utsatta, utstötta folkgrupper. Filmat, skrivit, fotograferat – och låtit er chatta med lokalbefolkningen.

Det har varit spännande och lärorikt.

Den här interaktiva satsningen, som vi kallar ”Världen Direkt”, har nominerats till Stora journalistpriset.

Men framför allt har satsningen resulterat i en mängd inspirerande möten. Både för er och oss.

Uppskattningen som vi har fått från er läsare och tittare resulterade i höstas att vi startade ett samarbete med det internationella tv-bolaget VBS.tv. De har medarbetare i 20 olika länder och erbjuder högkvalitativt material inom kultur och musik, men det är främst deras revolutionerande nyhetsdokumentärer som vi älskar. Mannen bakom tv-bolaget är filmregissören Spike Jonze som gjort succéfilmer som ”Adaptation” och ”Being John Malkovich”.

I samarbete med VBS.tv visar vi er hyllade dokumentärer och unikt videomaterial från platser vi inte visste fanns och platser ingen vågat besöka. Ni har fått chatta med journalisterna bakom dokumentärerna och ställt era egna frågor om vad de upplevt.

I början av december visade vi bilder ur dokumentären ”The Vice Guide to North Korea” då Shane Smith tar sig in i Nordkorea – världens hemligaste land. Vi har också låtit er kliva ner i Colombias kloaker där hemlösa bor och dödspatruller härjar. Och vi har visat bilder ur ”Toxic Garbage Island” där journalisten Thomas Morton seglar rakt ut i Stilla havet och upptävker en enorm soptipp full av dödsfällor.

Materialet finns tillgängligt i vår tv-spelare under adressen http://www.aftonbladet.se/tv/kult/vbs – så du kan se de omtumlande tv-bilderna när du vill.

Nicklas Hermansson, publiceringschef Aftonbladet TV