Andra i Farcgerillans gisslan

NYHETER

Clara Rojas och Consuelo Gonzalez är inte de enda som hålls som gisslan av den colombianska Farcgerillan.

Vissa har varit fångna i tio år.

Farcgerillan släppte Clara Rojas, 44, och Consuelo Gonzalez, 57, fria i dag. Men fortfarande tror bedömare att gruppen håller över 700 personer som gisslan.

För de allra flesta begär Farc pengar men 44 av dem kallas för politiska fångar och gerillagruppen tänker bara släppa dem fria i utbyte mot att fängslade Farc-medlemmar släpps.

Några av de mest kända i gisslan:

Ingrid Betancourt, 46, colombiansk presidentkandidat som kidnappades i februari 2002. Hon är även fransk medborgare och den franska regerinegn har varit mycket engagerad i hennes öde.

Marc Gonsalves, 35, Tom Howes, 54, and Keith Stansell, 43, arbetade för företaget Northrup Grumman Corp. som anlitats av amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. De tillfångatogs när deras plan kraschade under ett narkotikabevakningsuppdrag.

Alan Jara, tidigare guvernör i Meta, kidnappades från ett FN-fordon i juli 2001. Det senaste livstecknet från honom var ett videoband som skickades till hans familj 2003.

Jorge Gechem, 55, colombiansk senator. Han kidnappades 2001 när Farc kapade ett inrikesplan och tvingade det att landa på en motorväg.

Sigifredo Lopez, advokat från Colombia. Den sista överlevande från den grupp på 12 personer som kidnappades i april 2002 av en grupp Farc-medlemmar som var utklädda till poliser. De andra tolv sägs ha dödats i juni samma år.

Pablo Emilio Moncayo, 27. Soldat i colombianska armén som bara var 19 år när han kidnappades. Förra året vandrade hans far i mer än 100 mil tvärs över Colombia för att uppmärksamma sonens öde och skapa större stöd för ett fångutbyte.