Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Chiles ambassadör på plats i Ystad

Rekordstort intresse från både svensk och chilensk media

YSTAD Intresset för den kommande rättegången mot Tito Beltran är rekordstort och bevakas av alla större svenska medier.

Även minst en chilensk tv-kanal finns på plats, samt den chilenske ambassadören.

Åtalet mot Tito Beltran har väckt mycket stor uppmärksamhet i hans ursprungsland Chile, där många har reagerat med förskräckelse och ilska över det svenska rättssystemet. Framförallt är det det faktum att han odömd har kunnat sitta häktad så lång tid som en dryg månad som chilenarna har svårt att förstå och fördra.

Många chilenare menar, liksom för övrigt Tito Beltran själv, att det är befängt att han skulle fly landet, med tanke på att han reste hem till Sverige när han blev efterlyst.

Oron och tveksamheterna har bland annat fått till följd att den chilenske ambassadören i Sverige, Ovid Harrasich, har sänts ut att bevaka rättegången för den chilenska statens räkning. Han reste redan på torsdagen till Skåne.Robert Triches
Robert Triches

På plats kommer även minst ett chilenskt tv-team från en nationell tv-kanal att finnas.

Artistparad i vittnesbåset

    Carola Häggkvist och Lill Lindfors hör till dem som personligen kommer att närvara i Ystad, medan Robert Wells och Anders Berglund kommer att höras per telefon, eftersom de befinner sig utomlands.

    Förre justitieministern Thomas Bodström företräder den unga kvinna som enligt åtalet våldtogs av Beltran på Nötesjö Wärdshus i närheten av Sturups flygplats för snart nio år sedan. Beltran och de övriga artisterna var där i samband med en Rhapsody in Rock-turné, där den unga kvinnan arbetade som barnflicka åt en Maria Lundqvist.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet