Hustrun: ”Tito har behandlats omänskligt”

Läser till jurist ”Ofattbart att man kan väcka åtal på så lösa grunder”, säger hustrun Jenny Beltran.
NYHETER

YSTAD I dag börjar rättegången mot den våldtäktsanklagade världssångaren Tito Beltran, 42, i Ystad tingsrätt.

Hemma i bostaden i Göteborg frågar hans fyraårige son efter sin pappa.

– Tito har behandlats omänskligt, säger hans fru Jenny Beltran, 28, i en intervju med aftonbladet.se

I över en månad har Tito Beltran suttit i häkte. Han greps sedan han blivit efterlyst då han befann sig på turné i Chile. Det har varit en mycket svår tid för den annars så sammansvetsade familjen, säger hans hustru Jenny.

– Man lider ju när man ser att en person som man älskar far så illa, säger hon. Det är omänskligt att hålla honom i häkte så länge.

Själv är hon helt övertygad om att anklagelserna mot maken är ogrundade.

– Alla som känner Tito säger samma sak – det är helt omöjligt att han skulle tvinga sig på en annan människa på det sättet. Så skulle han aldrig göra.

Kändisparad

Trots det är Tito Beltran anklagad för att ha förgripit sig på skådespelaren Maria Lundqvists barnflicka på kvällen den 23 juli 1999. Händelsen skedde på ett hotell i Svedala efter en konsert med Rhapsody in Rock på Svaneholms slott.

Till rättegången är flera framstående namn i Sveriges kändis- och artistelit kallade att vittna. Bland andra Lill Lindfors, Anders Berglund, Robert Wells och Carola Häggkvist. Rättegången kommer att pågå minst fyra dagar.

Jenny Beltran, som är två tentor ifrån att vara färdigutbildad jurist, har givetvis läst förundersökningen noga. Hon är kritisk till att den överhuvudtaget lett till åtal.

– När jag tittar på utredningen med ”juristögon” så tycker jag att det är ofattbart att man kan väcka åtal på så lösa grunder. Anmälan är gjord på grundval av rykten och det finns väldigt många konstiga omständigheter och sammanträffanden.

Hur tror du att rättegången kommer att gå?

– Det vet man aldrig när ord står mot ord och det vill jag heller inte spekulera om. Jag tycker att man ska vara ödmjuk inför rätten. Men det känns väldigt bra att Tito äntligen får lägga fram saken som han ser på den. Han är oskyldig till brott.

Livet efter rättegången har hon inte vågat tänka på.

Frågar efter pappa

– Det enda jag vill nu är att få hem honom. Sedan får vi se. Visst känner man att man i alla fall skulle behöva en paus från allt, för att uttrycka det milt.

Men hon säger att även om Tito skulle bli frikänd så har hans rykte blivit skamfilat.

– Oavsett vad som händer så är skadan skedd för hela vår familj. Man får ju ibland känslan att smutskastningen av honom har varit viktigare än anklagelsen och rättegången. Och smutskastning och elaka rykten kan skada så otroligt mycket. Jag lider så med hans barn som får utstå det här, säger Jenny. Jag tycker det är hemskt att man inte visat dem större respekt.

Hon har själv en fyraårig son tillsammans med Tito.

– Han går här och frågar varje dag när pappa ska komma hem. Och det vet jag ju inte. Jag är glad att han är så liten så att han inte förstår allt som pågår.

Under förutsättning att rättegången hålls inför öppna dörrar kommer även Jenny Beltran att åka till Ystad för att finnas vid sin makes sida.

Enligt åtalet ska barnflickan ha tackat ja till massage från Tito Beltran, då hon hade ont i rygg och axlar efter att lyft och burit barnen i sitt jobb. Massagen ska enligt åtalet ha övergått i ett övergrepp, och Tito Beltran ska ha tryckt ner kvinnan och hållit fast henne under våldtäkten.