Mordrättegången fortsätter i Blekinge

Brevskrivare ställer sig på mordåtalades sida

här förs 50-åringen in i rätten  Rättegången mot 50-åringen som fortsatte under fredagen.
NYHETER

Säpo får nu ta del av de brev som skickats till lagmannen i Blekinge tingsrätt. Brevskrivarna ställer sig på den mordåtalade 50-åringens sida.

I dag fortsätter rättegången om skotten i Rödeby.

Dramat på gården norr om Karlskrona i oktober har väckt många reaktioner runt om i landet. Både tingsrättens lagman Pia Johansson och chefsåklagare Tommy Clevenhult har fått brev som uppmanar dem att döma eller agera till 50-åringens fördel.

Säpo tar del av breven

I går tog Säkerhetspolisens särskilda avdelning i Malmö kontakt med Pia Johansson, skriver Blekinge Läns Tidning. Gruppen jobbar med hot och påtryckningar mot politiker, jurister och andra personer med liknande uppdrag.

– De hade läst att jag samlat en del av de brev som kommit in med anledning av det här fallet och ville ta del av dem, säger Pia Johansson till tidningen.

Rättegångens andra dag

I dag går rättegången in på sin andra dag. I onsdags fick den 50-årige mannen berätta sin version om vad som hände under oktobernatten när han sköt ihjäl en 15-årig pojke och skottskadade hans nu 17-årige kamrat. I dag ska han svara på frågor från bland andra åklagaren Tommy Clevenhult.

TT