”Det räcker för en fällande dom”

Barnflickans advokat Thomas Bodström mycket nöjd med första dagen

Foto: robert triches
Barnflickans advokat i samspråk med den chilenske ambassadören utanför rättssalen.
NYHETER

YSTAD. Advokat Thomas Bodström är mycket nöjd efter den första rättegångsdagens förhör med målsäganden, den tidigare barnflickan.

– Vi har redan fått fram tillräckligt med uppgifter under den här rättegången för att det ska kunna räcka för en fällande dom, säger han till aftonbladet.se.

Förhördes i två timmar

Under två timmars tid har flickan förhörts i Ystad tingsrätt bakom stängda dörrar.

– En hel timme har hon genomgått ett mycket tufft korsförhör med en av Sveriges skickligaste advokater (Tito Beltrans advokat Tomas Nilsson), och det har hon klarat med den äran, säger Thomas Bodström. Hon har stått pall, även om den här situationen naturligtvis är otroligt jobbig för henne.

Bodström vill kalla det för att ingen kvinna tidigare har tvingats utstå en sådan press genom det mediala trycket och i övrigt, som hans klient har fått göra.

– Nu har hennes uppgifter ifrågasatts i rätten, men hon har klarat den skärskådningen mycket bra. Jag är mycket nöjd, säger Thomas Bodström.

Eventuellt nytt vittne

Tito Beltrans hustru Jenny Beltran, som också satt med i rättssalen under förhöret, håller inte med om Bodströms slutsatser.

– Försvaret har påpekat tydliga skillnader i de uppgifter som hon lämnat i de olika förhören. Dessutom är det mycket som hon inte minns eller kommer i håg, säger Jenny Beltran till aftonbladet.se.

Thomas Bodström kommer till rättegången eventuellt att kalla ett nytt vittne. Det är en bekant till målsäganden.

– Barnflickan berättade kort efter händelsen för vittnet vad som hade hänt mellan henne och Tito, säger Thomas Bodström.