Tito Beltran föll ihop

Genomgår stor hälsokontroll på Ystad sjukhus

Foto: Anders Deros
Jenny Beltran ropar att någon måste ringa efter ambulans. Tito andas inte – han får ingen luft. De försöker lossa på hans slips för att underlätta andningen.
NYHETER

Den forne bäste vännen Robert Wells förhördes om sin uppfattning av våldtäktsanklagelserna.

Det blev för mycket för Tito Beltran.

Han föll ihop i rättssalen och fördes till Ystad sjukhus i ambulans.

Telefonförhöret med Robert Wells hade precis avslutats. Press och åhörare var på väg att lämna rättegångssalen tillsammans med Tito Beltran och hans fru Jenny.

Plötsligt, inför ögonen på åskådarna, föll Beltran ihop. Två häktesvakter fick tag i honom och stoppade ett handlöst fall.

Uppståndelsen i salen blev stor. Beltrans fru ropade på ambulans och hans försvarare Tomas Nilsson såg hur hans klient låg på golvet och kräktes.

En ambulans tillkallades till platsen och förde Beltran till Ystads sjukhus.

Hjärtkontroll

Där befann han sig under kvällen på akutavdelningen och genomgick en stor hälsokontroll, uppger källor till aftonbladet.se.

Sjukvårdspersonal undersökte bland annat hjärtat för försäkra att kollapsen inte berodde på något hjärtfel.

– Vi är chockade och väldigt skärrade. Jag vet inte hur han mår, men förhoppningsvis får vi besked under kvällen, säger Jenny Beltran till aftonbladet.se.

Senare meddelade sjukhuschefen Matz Widerström i ett pressmeddelande att det inte fanns något som tydde på allvarlig sjukdom. Beltran fick dock stanna för observation över natten.

Ville avbryta

Innan förhöret med Wells hade avslutades bröt en häktesvakt in och gjorde rätten uppmärksam på att allt inte stod rätt till med Beltran.

Advokaten gav dock klartecken till att förhöret kunde fortsätta.

– Man ska vara uppmärksam på att ge pauser när det behövs. Jag uppfattade det som att Tito var i en känslostorm och kollapsade därför, säger målsägarbiträdet Thomas Bodström.

Efter kollapsen avbröts förhandlingarna för dagen.