Bilden av Pride

Foto: Johan Sellgren
Den enorma Prideparaden är festivalens mest extravaganta händelse och den lockar varje år ett gäng glada deltagare.
NYHETER

Värme, kärlek och förståelse. Stockholms Pridefestival genererar många vackra associationer. Nu har även årets stiliga fotobok kommit.

Foto: Pixprovider
Namn: Johan Sellgren (t.h.) Ålder: 27 år Bor: Aspudden Familj: Sambo Övrigt: Har sammanställt boken tillsammans med David Schmidt (t.v.)

Varje sommar blommar Stockholm upp och spricker ut i alla regnbågens färger. Pride har kommit till stan! För andra året i rad släpps nu en fotobok av Johan Sellgren och David Schmidt med 670 bilder från året 2007:s festival.

Hej Johan, vad var nytt för i somras?

- Denna gång satsade vi ännu mer - vi var tre fotografer som tog fler bilder, och vi lade dessutom mer krut på layout och texter. Nästa år blir det ännu bättre, för då ska vi försöka engagera någon som fixar bland annat bildtexter också. I och med att det är Europride kommer årets festival bli oerhört mycket större, med mer att dokumentera.

Vilket är ditt roligaste minne från sommarens Pride?

- Det roligaste var nog att träffa alla gamla kompisar som vi lärde känna året innan. Före det året kände vi ingen och hade inte varit på Pride förut. Men efter vi jobbat den sommaren lärde vi känna en massa härligt folk som varmt välkomnade oss tillbaka i somras.

Vem fastnar alltid på bild?

- Haha, det finns en person som är en riktig superlinslus och det är Farao Groth, tidigare programledare för "Böglobbyn" på SVT. Han är väldigt involverad i Pride och arrangerade bland annat dildokubb i somras. Han vill verkligen vara med och synas! Men å andra sidan har vi gärna med honom på bild, han är härlig och bjuder på sig själv.

Vem skulle du vilja fota i sommar?

- En personlig favorit, som vi aldrig lyckats stöta på under festivalen, är Jonas Gardell. Han går i tåget, men jag har ännu inte sett honom på någon annan del av området. Det hade varit jättekul om han gjorde en standup något år till exempel.

» Läs mer och tyck till om Europride 2008!

Isabel Mohammar

Allt om Stockholm

Bilder från Pride 2007

Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt
Foto: David Schmidt