"Jag trodde att Tito skulle dö"

Foto: Anders Deros
Jenny Beltran ropar att någon måste ringa efter ambulans. Tito andas inte – han får ingen luft. De försöker lossa på hans slips för att underlätta andningen.
NYHETER

YSTAD Titos hustru Jenny trodde att hennes make höll på att dö.

– Han låg på golvet med ögonen vidöppna och andades inte. Det var så... fruktansvärt skrämmande, säger Jenny Beltran till aftonbladet.se.

Efter sammanbrottet i rättssalen i dag vårdas nu Tito Beltran på sjukhus, men häktesregler gäller så ingen får träffa honom utom på särskilda tider. Inte heller hans fru.

– Det känns svårt, jättesvårt. Jag hade hellre varit vid hans sida, säger Jenny Beltran.

Samtidigt saknar parets lille son sin mamma hemma i Göteborg.

– Jag kommer att hålla mig så noga informerad som det går om Titos tillstånd. Men ännu vet inte läkarna exakt vad det var som hände.

Blev sämre och sämre

På sjukhuset har man försäkrat sig om att det i vilket fall inte var en hjärtattack som sångaren råkade ut för. Jenny berättar om dramatiken när hennes make föll ihop.

– Ja, under hela förhöret med Robert (Wells) så såg jag på honom hur han blev sämre och sämre. Hans händer krampade och han tappade liksom kontrollen över sig. Häktesvakterna försökte få rättens uppmärksamhet på att han inte mådde bra, men det verkar som om man inte tog signalerna på allvar, säger Jenny.

Hon var själv framme hos Tito och torkade hans tårar. Sångaren kunde själv inte ens lyfta pappersservetten med sina krampande händer.

När förhöret med Wells var över och Tito skulle gå ut från salen vek sig benen under hans fötter. Det var en omskakande upplevelse för alla i salen, och särskilt för hans fru.

Slutade andas

– Det var fruktansvärt. Otäckt. Jag tyckte det tog en evighet innan folk fattade att det behövdes en ambulans. Tito låg på golvet med ögonen öppna men han var inte kontaktbar. Han var helt borta.

En kort stund tyckte Jenny att han slutade andas.

– Då blev jag fruktansvärt rädd. Jag fick panik, jag trodde att han skulle dö. Men en av vakterna började massera Titos bröst och då kvicknade han till igen.

Tito Beltran hade starka bröstsmärtor när han kördes akut till sjukhuset i ambulans.

Jenny Beltran tror att det var känslorna under förhöret med Robert Wells som utlöste Titos genomklappning.

Omtumlande

– Han är naturligtvis också påverkad efter att ha suttit häktad så länge, men man måste förstå att det var omtumlande för honom att höra Robert Wells vittnesmål.

Hur då?

– Jag tror att efter att ha hört vittnesmål under flera dagar som inte stämmer och där uppgifterna går isär och folk har glömt det ena och det andra, så blev det helt enkelt för mycket för honom när han fick höra Robert berätta rakt upp och ner precis som det var, och precis som Tito själv har sagt hela tiden.