Två anhållna för brutalt rån

NYHETER

Två män, 34 och 26 år, har gripits och anhållits, misstänkta för åtminstone ett av de brutala rånen i Västerhaninge utanför Stockholm. De greps på adresser i Jordbro och Skogås och anhölls på fredagskvällen.

Enligt Gert Rosvall, stationsbefäl vid Södertörnspolisen, är de båda männen åtminstone misstänkta för rånet mot Swedbankskontoret. Han visste inte om männen också var misstänkta för rånet mot Handelsbanken i Västerhaninge som skedde ungefär samtidigt.

Gärningsmännen sköt med automatvapen och utlöste en sprängladdning när de slog till.

Skottlossning

Personal på båda bankerna slog på överfallslarmet klockan kvart i nio på fredagsmorgonen. Maskerade rånare, beväpnade med automatvapen, hade då krossat en glasruta i Handelsbanken och tagit sig in. Inne i lokalen beordrade de personalen att lägga sig ned på golvet.

Ungefär samtidigt hade rånare tagit sig in på Swedbank i närheten. Flera skott avlossades och senare exploderade en sprängladdning inne i banklokalen. Inga människor skadades fysiskt, men många anställda och kunder chockades av den brutala attacken.

En eller flera rånare försvann sedan norrut i en mörkgrön Volvo. Flyktbilen återfanns övergiven en knapp mil bort, på en väg i Skogås. Rånarna hade flytt bilen till fots enligt vittnen.