Poliser skulle skoja – polisanmäldes

Skruvade ner Gubbträsk-skylt och satte upp vid kollegans rum

NYHETER

De två poliserna ville skoja med sin kollega som snart skulle gå i pension.

Under ett tjänsteuppdrag stal de en vägskylt i byn Gubbträsk och skruvade upp utanför kollegans tjänsterum.

Nu är de polisanmälda för stöld – och omplacerade till andra arbetsuppgifter.

När de båda polismännen såg skylten “Gubbträsk“ kunde de helt enkelt inte hålla sig.

Under, får man förmoda, stort fnissande monterades skylten ner, stuvades in i polisbilen och kördes i ilfart till polishuset i Östersund.

Där skruvades den under stor hemlighet upp utanför en kollegas rum. Kollegan skulle nämligen snart gå i pension, skriver tidningen Östersunds-Posten.

Men det skulle de inte har gjort. Polisledningen såg mycket allvarligt på polismännens agerande och anmälde dem båda för stöld. Enligt Östersunds-Posten pågår en utredning och de två skämtarna är omplacerade till annan tjänstgöring.

– Jag tycker att det är för jävligt. Agerandet är otroligt omdömeslöst och det drabbar hela kåren. Vi ska förhindra stölder, absolut inte utföra dem, säger polischef Stephen Jerand till Östersunds-Posten.

– Här jobbar vi dagarna i ända för att förstärka polisens förtroende hos allmänheten och så händer detta. Jag var tvungen att agera bestämt och snabbt.

De båda polismännen säger att de hade tänkt sätta tillbaka den nu famösa skylten på sin rätta plats när de skämtat klart. De har dock erkänt och förklarat sig villiga att betala böter. Utredningen väntas bli klar inom kort.