Hollywood i sorg efter dödsbudet

Mel Gibson: Att förlora sitt liv så ung är tragiskt

NYHETER

Hollywood sörjer.

Under kvällen och natten framförde flera filmstjärnor sina kondoleanser.

– Han var precis på väg upp, och att förlora sitt liv så ung är tragiskt. Mina tankar och böner går till honom och hans familj, säger skådespelaren Mel Gibson.

Den australiensiska filmstjärnans bortgång har lett till reaktioner över hela världen. Flera filmstjärnor gick i går ut och berättade öppet om sin sorg.

– Jag är helt förstörd. Jag älskade Heath. Han är förmodligen min favorit-skådespelare, säger skådespelaren John Travolta till ET.

– Vilken hemsk tragedi. Mina tankar går till Heaths familj, säger skådespelerskan Nicole Kidman via sin publicist Wendy Day.

”Verkligen ledsamt”

Skådespelersan Cate Blanchett framförde också sina kondoleanser.

– Jag respekterade hans arbete djupt och jag har alltid beundrat hans utveckling som artist. Mina tankar går till hans familj och nära vänner, säger hon, enligt Sydney Morning Herald.

– Det är verkligen, verkligen ledsamt. Jag hoppas hans familj är okej. Jag önskar dem allt det bästa, säger skådespelerskan Charlize Theron i en kommentar.

Helena Christensen sörjer sin vän

Danska fotomodellen Helena Christensen var nära vän till Heath Ledger. De fann varandra några veckor efter att Ledger och Michelle Williams gjort slut.

– Jag är djupt chockad och ledsen. Jag var på väg hem till honom när jag fick beskedet. Jag hade just talat in ett meddelande på hans telefonsvarare och hört hans röst på svararen, berättar hon för Msn Gossip.

– Han var en så speciell och äkta person och hade en otrolig talang eftersom han var så ärlig med sina känslor. Han var så full av liv. Det är så sorgligt att han har avlidit, säger Helena Christensen.

"Stor sorg"

Även Australiens premiärminister Kevin Rudd framförde sina kondoleanser.

– Det var med stor sorg jag fick reda på Heath Ledgers bortgång. Det är tragiskt att vi förlorat en av vårt lands bästa skådespelare i hans bästa ålder, sa Rudd i en kommentar.

– Heath Ledgers varierande och utmanande rolltolkningar kommer att bli ihågkomna som några av de bästa prestationer gjorda av en australiensisk skådespelare, sa Rudd.