Svala sviter och svartvita rumpor

1 av 3 | Foto: Kalle Asplund
Vasst! Gert Wingårdh, en av Sveriges främsta arkitekter, ligger bakom utformningen av hotellet.
NYHETER

Nu kan du checka in dig själv på Stockholms nyaste hotell, ta en simtur på taket, äta något på Aquavit eller bara beundra rumptavlan i matsalen.

Med 558 rum är Clarion Hotel Sign inte bara Stockholms allra nyaste hotell, utan också det absolut största. Läget vid Norra Bantorget är centralt och kan bli riktigt fint, bara man blir klar med ombyggnaden av det eftersatta torget.

Formgivningen av hotellet står Gert Wingårdh för, och känslan är modernt skandinavisk, vilket understryks av de möbler man valt till inredningen - Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto, vilka pryder varsin våning.

Det skandinaviska temat fortsätter in i köket, för Marcus Samuelsson från restaurangerna Aquavit och Riingo i New York har fått förtroendet att skapa hotellets restaurang, Aquavit Grill & Raw Bar. "Raw Bar" innebär dels små smakbitar av fisk och skaldjur, samt ett urval av ostron. I grillen hittas stekar med tillbehör.

Det stora hotellet har även en spa-anläggning - på taket. Här kan både gäster och Stockholmare styrketräna, få behandlingar, sola eller bada i poolen på taket. Att det kommer bli en eftertraktad plats i sommar har man garderat sig för - den som inte bor på hotellet får betala 495 kronor bara för att komma in. (Under våren kostar det 395 kronor dagtid.)

Och för dig som tänkt ställa till med fest finns en 600 kvadratmeter stor banketthall och åtta sviter att inhysa de viktigaste gästerna i.

Kalle Asplund

Allt om Stockholm

Läs mer och kommentera