Mirakelräddad

Pojken kastades ur det brinnande huset - och överlevde

1 av 2 | Foto: AFP
Räddningen Brandmän och räddningspersonal firade karneval i närheten av huset, och kunde bland annat rädda flera barn som kastades ut genom fönstren. Just det här barnet överlevde, men hur det gick för personerna i fönstret är oklart.
NYHETER

Fem barn och fyra vuxna omkom under söndagen i en brand i ett flervåningshus i Ludwigshafen i västra Tyskland.

Två barn räddades när föräldrarna i desperation kastade dem ut genom fönstren, i famnen på brandmän som fångade barnen nere på marken.

Nio omkom i den fruktansvärda branden, bland dem fem barn och en gravid kvinna. 24 fördes till sjukhus, varav två av dem med livshotande skador.

– Scener utspelades här, som man aldrig kommer att kunna glömma, säger René Werse som blev ett ögonvittne på gatan nedanför huset till Der Spiegels nätupplaga.

Totalt fanns 52 personer registrerade som boende i huset, de flesta med turkiskt ursprung.

Svart rök

När branden bröt ut blev kaoset totalt. Tjock, svart rök hindrade de boende från att se någonting samtidigt som lågorna slog upp mot taket, berättar överlevande.

Brandmän och räddningspersonal tog sig först in i huset, men tvingades vända.

– Vi var inne i huset i tre, fyra minuter sedan rasade trapphuset samman, säger brandchefen Peter Friedrich till Der Spiegel.

Hoppade

För de boende i huset fanns det bara en utväg – att hoppa ut från fönster och balkonger.

Antalet omkomna kunde dock ha varit större om inte en grupp poliser, brandmän och annan räddningspersonal hade firat karneval i närheten.

De skyndade till branden och hjälpte till på olika sätt, bland annat med att fånga upp barn som kastades ner från husets övre våningar.

Barnet på bilden till höger överlevde. Hur det gick för föräldrarna och de andra personerna som syns i fönstret är oklart.

Det var inte omedelbart klart vad som orsakade branden.

aftonbladet.se, TT