Fångar i snöovädret – i tolv dagar

”Jag springer, jag skriker, jag hoppar upp och ner, jag tänker ´ser jag verkligen det här´'”

Foto: AP
NYHETER

Pickupen fastnade i snön – mitt ute i den bitande kylan i vildmarken.

Thomas och Tamitha Garner hade redan skrivit sina testamenten när de hittades 12 dagar senare.

– Jag springer, jag skriker, jag hoppar upp och ner, jag tänker ”ser jag verkligen det här”, säger Tamitha Garner om när de upptäckte sin räddare.

Thomas Garner, 40, och hans fru Tamitha, 38, hade åkt ut i vildmarken i delstaten Utah i USA för att fotografera vilda hästar.

Men deras pickup fastnade i snön – och paret började en tolv dagar lång kamp mot kylan och döden.

Skrev testamenten

De första nio dagarna tillbringade de i pickupen. De åt mat som de hade med sig och satte på motorn för att få värme. Under tiden förberedde de sig på döden.

Paret skrev testamenten och spelade in meddelanden till sin 19-åriga dotter Kristal. När de bara hade en chokladbit kvar gav de sig ut i den bitande vinterkylan – med snöskor som de tillverkat av stoppningen i bilsätena.

Under sin vandring mot civilisationen gjorde de upp brasor som de höll vid liv genom att spreja deodorant i elden. Paret hade tillryggalagt cirka 24 kilometer på tre dagar när de de såg en snöplog i närheten av Modena Canyon.

– Jag springer, jag skriker, jag hoppar upp och ner, jag tänker ”ser jag verkligen det här”, säger Tamitha Garner när hon berättar om händelsen för CNN.

”Påhittiga”

Paret var i ”förvånansvärt gott skick” när de hittades, enligt sheriffen Mark Gower.

– Det är helt enkelt en fantastisk historia. De var mycket påhittiga och anpassade sig väl för att överleva de fruktansvärda snöstormarna och det kalla vädret, säger Gower till CNN.

Paret Garner fördes till sjukhus med lättare hypotermi, frostskador och uttorkning.

– Min familj gjorde så att jag orkade fortsätta. Min man, min dotter, min mor, mina ingifta släktingar. Varenda tanke gick till min familj. Jag skulle helt enkelt tillbaka till dem, säger Tamitha Garner.