Landet har växtvärk

Foto: Joel Marklund.
Landets alla klubbarrangörer laddar upp inför helgens firande.
NYHETER

13 dansgolv, 10 liveband och 47 dj:s. I helgen slår Landet på stort och festar loss på 5000 kvadratmeter.

Klubben och restaurangen, som ligger i Midsommarkransen, har funnits i tre år. Och det ska firas rejält. I morgon ska gästerna få uppleva något utöver det vanliga.

– Vi vill visa upp Landets bredd av utbud, på en och samma kväll. Vi insåg snabbt att vi inte kan göra det i vår vanliga lokal. Så för kvällen flyttar vi till andra sidan gatan, säger ägaren Kristoffer Lund.

Festa på 5000 kvadratmeter

Där finns en före detta lagerlokal på drygt 5000 kvadratmeter. Som bland annat ska rymma 10 liveband och 47 dj:s. Dessutom har 13 av Landets klubbarrangörer fått varsitt rum att förfoga över, där de får hitta på vad helst de vill.

– Det blir tävlingar, karaoke, liveband, jazz, skummaskiner, dj:s, projektioner, dansmusik och en massa annat skoj. Klubbarrangörerna kommer att försöka bräcka varandra och det blir nog en riktigt rolig kväll.

"Självklart att finnas utanför tullarna"

Kristoffer Lund driver Landet tillsammans med Anders Gabrielsson och Martin Lagerberg. Trion blickar tillbaka på tre framgångsrika år och är mycket stolta över att de startade en klubb utanför tullarna.

– För oss känns det självklart att inte allt ska ligga i innerstan. Stockholm är större än så. Ser man till andra europeiska städer är det en självklarhet att det händer fantastiska saker längre ut från stadskärnan, säger Kristoffer Lund.

Jonas Andersson

Tyck till!

Foto: Landet.

Fakta Landet firar tre år:

(.se)