”Man får se en hel del udda karaktärer”

Foto: Johan Bergmark
Reaggeprofilen Governor Andy, 45, är en hejare på micken.
NYHETER

Hur bränner Governor Andy, aktuell med ny singel, tusen spänn på stan? Vi frågade.

Foto: Erik Svensson
Stilfull snubbe Governor Andy tar en paus i arbetet med nya skivan för att smörja kråset. Kvällen avslutas inte på något inneställe i city, utan på en kvarterskrog i förorten.

Jag är i vår studio ute på Gärdet och håller på att avsluta min kommande skiva ”Gouvenour Andy rider söderut”, så jag bjuder mina medmusikanter och producenter på rom den här fredagskvällen. Vi kör en flaska Captain Morgan, det är den mest klassiska. Och så kör vi en låda Red Stripes-öl, det passar bra i sammanhanget med jamaicansk lager.

Smaskar snabbt lamm

Sen när vi tröttnat på allt det där så tar vi en taxi in till stan. Vi har börjat bli lite hungriga och åker till Amida Kolgrill på Folkungagatan, det är ett nice litet grillkök där allt känns fräscht. Och det är billigt också, för under hundra spänn får man en rejäl portion som man blir mätt på. Där tar vi ett snabbt lammspett.

Talangfullt i Hässelby

Vi tar tunnelbanan och åker ut till Nisses krog i Hässelby Gård. Det är en jäkligt skön kvarterskrog, med väldigt trevlig personal. De brukar ha trubadurer som kör i lite hårdrocksstuk, en del av dem har en jävla talang. Man får se en hel del udda karaktärer, som man inte ser på annat håll. Här bränner vi de sista pengarna på bärs. Vi skålar och berömmer varandra om hur jäkla bra vi är, fram till att de stänger klockan ett. Då skingras vi för vinden, med löfte om att vi ska lägga oss direkt så att vi kan fortsätta arbetet i studion i morgon.

Sofia Larsson

Kvitto