"Spansk mat har utvecklats mycket"

Foto: Scanpix
Som i Madrid På nya restaurangen Azafrán är det modernt spanskt som gäller.
NYHETER

Hallå Alfredo Molina, som har startat spanska restaurangen Azafrán i Hornstull.

Namn: Alfredo Molina. Ålder: 30. Bor: Saltsjökvarn. Familj: Fru.

– Det har varit en dröm att starta den här restaurangen. Jag kommer från Madrid där jag arbetade som kock. För fem år sedan flyttade vi till Sverige, men upptäckte att det inte finns en modern spansk restaurang här. Då föddes idén.

Vad har ni på menyn?

– Ett tiotal tapasrätter, från 50 kronor, och ungefär lika många varmrätter, från 165 kronor. Vi har även en del förrätter.

Vad är typisk spansk mat?

– Mycket fräscha råvaror, olivolja och skaldjur. Spansk mat har utvecklats mycket och har under senaste tiden blivit allt mer nyttigare.

Varför valde ni att starta upp just i Hornstull?

– Det är ett område som växer. Det är mycket folk som rör sig där och området påminner lite om Madrid, det är många konstnärer som bor där. Så när vi hittade lokalen slog vi till direkt. Men om man gör bra mat spelar det inte så stor roll var man ligger.

Jonas Andersson

Läs mer och tyck till

(.se)