Väpnat rån mot Swedbank i Hjo

Beväpnade män hotade personalen - brinnande bil hittades på gatan

NYHETER

Swedbanks kontor i Hjo utsattes i dag för ett väpnat rån.

– Rånet ska ha genomfört av ett flertal gärningsmän. Det talas om tre personer, säger Stefan Gustafsson som är presstalesman vid polisen i Västra Götaland till aftonbladet.se.

Larmet kom in till polisen 10.49 på fredagsförmiddagen. Swedbank vid Stora Torget i Hjo hade rånats av flera maskerade män, beväpnade med någon typ av skjutvapen.

– Det är oklart vilken slags vapen de ska ha haft. Men det är skjutvapen, säger Stefan Gustafsson.

Det är oklart om rånarna kom över något byte. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

– Men väldigt många är självklart chockade.

Flyktbilar

Efteråt försvann rånarna med en eller flera bilar från platsen och polisen har påbörjat jakten på rånarna. Ett stort antal poliser arbetar med insatsen.

– Vi försöker nu säkerställa flyktväg och bilmodell. Alla tillgängliga poliser är involverade i sökandet efter rånarna. Tekniker ska genomföra en undersökning av lokalen. Vi genomför vittnesförhör med bankpersonal och vittnen i omgivningen. Det är ett omfattande jobb.

Har ni hittat någon misstänkt flyktbil?

– Det finns uppgifter om flera misstänkta flyktbilar. Men vi vet inte med säkerhet om det är så ännu och arbetar med att bekräfta uppgifterna.

Aftonbladet.se har uppgifter om att en brinnande bil ska ha påträffats.

– Det stämmer. Vi har hittat en brinnande bil i centrala Hjo på Hamngatan. Det är oklart om det har med rånet att göra. Men bilen är sedan tidigare anmäld stulen.

När påträffades bilen?

– Ungefär samtidigt som rånet genomfördes.

Brandsläckare

Flera boende i området såg den brinnande bilen.

– Jag var på väg till ett ställe från ett annat när jag fick syn på den. Men jag visste inte att det precis hade skett ett bankrån, berättar ett vittne för aftonbladet.se.

Såg du några personer vid bilen?

– Ja, det sprang runt folk lite lätt förvirrat runt bilen och någon kom med en brandsläckare. Det var trångt och många bilder så jag åkte vidare för att inte vara i vägen för brandkåren.