”Det är en väldigt svår tid”

Tito Beltrans hustru Jenny berättar om väntan på domen

NYHETER

I dag klockan 14 faller domen mot Tito Beltran.

För familjen har väntan varit en mardröm.

– Det är en väldigt svår tid, säger Tito Beltrans fru Jenny.

Rättegången mot Tito Beltran, som står anklagad för våldtäkt, avslutades för knappt tre veckor sen.

Väntan fram till domen har varit svår, berättar Jenny Beltran för Aftonbladet.se.

– Vi har bara varit tillsammans med familjen, fokuserat på vår son, och försökt att inte tänka på det, vilket givetvis är svårt. Vi har försökt att aktivera oss och tänka på annat, att bara vara tillsammans, säger hon.

– Det är klart att det varit en enorm press. Jag tror ingen som inte varit i den här situationen kan förstå. Tito mår inte bra, säger Jenny Beltran.

Hur har du personligen upplevt den här tiden?

– Det är klart att det är jättehemskt. Det är svårt att se en person man älskar behöva gå igenom det här, det är en enorm kränkning. Men för det första vet jag att han är oskyldig. Jag vet att han aldrig någonsin skulle tvinga sig på någon, det existerar inte i hans världsuppfattning.

– Jag lider med honom, och det är jättehemskt, men jag försöker stötta honom och vara där hela tiden, att bara finnas till och krama honom.

Hur mycket förstår er son av det här?

– Har är ju bara fyra år gammal och förstår givetvis inte vad som händer. Däremot kan han säkert känna av vår press. Han har absolut inte sett tv och tidingar, inte sett bilder på pappa här och där, det har vi undanhållit.

– Han är för liten för att förstå, och det är jag tacksam för.

Vad tror du om domen?

– Det ska stå bortom rimligt tvivel att gärningen begåtts, annars ska man inte fälla. Men man kan aldrig veta hur rätten upplevt det hela, de är människor de också. Vi får se imorgon, helt enkelt.