Tredje person söks i bankhärvan

”Vi har inte hittat honom ännu”

NYHETER

En tredje person söks i samband med miljardhärvan i banken Societe Generale.

Men polisens utredare vet fortfarande inte om personen överhuvud taget existerar.

– Vi har inte hittat honom ännu, säger Isabelle Montagne vid åklagarkammaren enligt AP.

I slutet av januari offentliggjorde Societe Generals vd uppgifterna om att en anställd vid banken gjort förlustaffärer för mångmiljardbelopp.

Jerome Kerviel, 31, anställd vid banken, pekades ut som skyldig. Han sitter nu fängslad i väntan på utredning.

Söker tredje person

Polisens utredare söker nu en tredje person, som nämns i den interna korrespondensen mellan Jerome Kerviel och Moussa Bakir, anställd vid företaget Newedge, som styrs av Societe General och banken Calyon.

I korrespondensen med Bakir, genom vilken Jerome Kerviel genomförde en del av sina affärer, säger Kerviel att han varit i kontakt med London-baserade mäklaren ”Mat”, skriver AP.

”För tidigt”

Enligt uppgifter till tidningen Le Parisien tyder dock saker i utredningen på att ”Mat” inte existerar, utan att han uppfunnits av Kerviel för att förklara en del av hans operationer.

– Det är för tidigt att säga om han är en påhittad kumpan, därför att utredningen är inte avslutad, säger Isabelle Montagne, talesperson för åklagarkammaren i Paris, enligt AP.

Jerome Kerviel har tidigare sagt att han agerat ensam, men att chefer vid banken måste ha känt till hans enorma risktagande och valt att titta åt andra hållet så länge han gjorde vinster åt företaget, skriver AP.