Måns succémusikal äntrar huvudstaden

Foto: Björn Svensson
Måns Zelmerlöw, 21, är hetare än någonsin. Nu drar han publik till musikalen ”Footloose” som spelas på Intiman, Stockholm.
NYHETER

Musikalen ”Footloose” fortsätter att dra storpublik. Och det råder ingen tvekan om vem som är det största dragplåstret.

– Visst finns det en Månseffekt, säger producenten Eva Stampare.

Foto: Johanna Reeder
Måns Zelmerlöw tillsammans med kollegorna Peter Johansson och Anna Sahlin.

”Footloose” kommer till Stockholm från Göteborg där den spelades inför 55 utsålda hus. Nu fortsätter succén även i huvudstaden. Innan musikalen ens har haft premiär är det dags att sätta in extraföreställningar.

– Vi har redan sålt 80 procent av biljetterna i Stockholm och om någon dag annonserar vi nog om extraföreställningar, säger Eva Stampare.

I ”Footloose” finns storstjärnor som Peter Johansson och Anna Sahlin. Men båda är överens om vem som lyser mest just nu.

– När Måns Zelmerlöw kommer in på scenen skriker tjejerna. På första raderna brukar det sitta fans med Månströjor på sig, säger Peter Johansson.

Måns Zelmerlöw själv nyper sig i armen. Bara under de senaste veckorna har han blivit Guldmask-nominerad för bästa manliga biroll, blivit utsedd till årets nykomling på Rockbjörnen och fått pris för årets låt och årets artist på QX-galan. Dessutom har låten ”Shine”, som han varit med och skrivit, tagit sig till final i rumänska Melodifestivalen. Men när Månseffekten kommer på tal blir han blyg.

– Jag vågar inte säga så mycket om den. Jag är jätteglad att jag får vara med överhuvudtaget.

Jonas Andersson

Fakta Måns Zelmerlöw

(.se)