Mördad flicka anmäld försvunnen

Polisen i Dalarna hoppfull om en lösning

NYHETER

Polisen har stort hopp om att lösa mordet på en tonårig flicka i Mora.

På onsdagen visade det preliminära resultatet från den rättsmedicinska obduktionen att mordoffret är den 15-åriga flicka som anmäldes försvunnen i fredags.

Flickan anmäldes försvunnen i fredags. Hon sågs senast i livet vid 19-tiden på kvällen. Flickan släpptes då av vid en busshållplats i Mora av en släkting för att åka buss till sin pappa i Älvdalen, dit hon aldrig kom.

Den tekniska undersökningen av fyndplatsen avslutades på onsdagen och avspärrningarna hävdes.

Enligt polisen i Dalarna har mördaren lämnat flera spår efter sig. Vad spåren är vill inte polisen gå in på, men man säger sig ha goda förhoppningar om att lösa fallet.

– Utredningsläget är gott. Det här ser bra ut och vi är optimistiska om att kunna klara upp mordet, säger kommissarie Sven-Åke Petters vid Dalapolisen till TT.

Polisen har dock inte någon misstänkt person, men vet i stora drag vad som hänt flickan.

Utredarna har även gått igenom flickans dator för att se vilka kontakter hon haft med andra personer, bland annat med olika män på internet.

Klockan 08.52 i lördags morse ska flicka ha loggat in på ungdomssajten Lunarstorm. Något som förbryllar utredarna.

– Det kan mycket väl vara så att någon annan loggat in sig i flickans namn. Inget säger att det var hon som loggade in sig och mer kan jag inte kommentera detta, säger Sven-Åke Petters till TT.

I övrigt är polisen förtegen om fallet och hänvisar till förundersökningssekretess.

ARTIKELN HANDLAR OM