McCain beskylls för otrohetsaffär

1 av 3
Skyldig? John McCain ses inte med blida ögon av hustrun Cindy efter att han blivit anklagad för att ha tumlat runt i sänghalmen.
NYHETER

NEW YORK. Så ja.

Nu anklagas John McCain, i alla fall antydningsvis, för att ha varit otrogen.

Därmed börjar det bli krydda i den här valrörelsen.

”Sex isn’t what it used to be”, sa redan Josh Lyman i fantastiska tv-serien ”Vita huset”.

Och John McCain lär inte behöva ”göra” en Gary Hart och avbryta sin kampanj för att New York Times grävt fram uppgifter om att den 71-årige senatorn för åtta år sedan eventuellt hade en ångande liten romans med lobbyisten Vicki Iseman.

Men underhållningsvärdet i valrörelsen ökar onekligen.

De demokratiska motståndarna skrockar åtminstone mellan skål och vägg förtjust, de svårflirtade republikanerna längst ut på högerkanten muttrar om att de fått nya bevis för att smygliberalen från Arizona inte går att lita på och ”Mac” själv rasar förstås över att kommunistpamfletten New York Times försöker smutskasta honom.

– Det är skamligt att Times kan sjunka så lågt, hette det i går.

Det är väl så det ska vara när USA går till val, eller hur?

Nu tillstår även Bill Clinton att hustrun inte kan förlora i Ohio eller, framför allt, i Texas nästa tisdag.

– Om hon inte vinner här har jag svårt att se att hon kan bli nominerad. Så det är upp till er, sa han under ett tal i Beaumont häromdagen.

För att få väljarna att inse att något dylikt inte får hända har Clinton-kampanjen dock intensifierat attackerna mot Barack Obama.

Framförallt försökte man inför nattens debatt i Austin framställa honom som en slick typ som håller glamorösa tal men inte har några konkreta förslag på hur USA:s problem ska lösas.

Eller som det heter på Texas-lingo:

Obama is all hat and no cattle ...