"Det känns skönt att bestraffa sig själv"

Foto: MICKE GRÖNBERG/SR
SJÄLVPLÅGARE Markus Krunegård inleder kvällen i en bastu som luktar konstigt och avslutar den med att straffa sig själv med en lång motionspromenad.
NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Markus Krunegård, 28, programledare för P3 Live och aktuell med solosingeln ”Jag är en vampyr” samt sångare i Laakso:

Foto: Ulf Palm
Markus Krunegård och hans bandkompanjoner i Laakso.

- Jag och min bästa kompis bastar i min källare. Han säger att han blivit kär och berättar hur det känns. Jag lyssnar. Den gemensamma bastun luktar konstigt. Vi dricker folköl 3,5.

Halvsnygga utstyrslar

Rödmosiga av värmen men sköna i kroppen klär vi oss halvsnyggt men bekvämt och beställer en taxi: ”Skånegatan tack”. Mississippi Inn är fullt men vi får sitta i baren. Alla andra är festklädda och vi känner oss fula men blir glada av maten, musslor och öl.

Vi promenerar och känner oss måttfulla. Färden går mot Gamla stan, Gyldene Freden, vita dukar och ingen man känner, mycket bra. Efter en stund möter min andra bästa kompis upp, han har badat badkar och är på samma våglängd som vi. Vi dricker flasköl från Europa, bartendern konverserar artigt.

En smiter, en somnar

Stället stänger, vi tar nästa som ligger på samma gata, bistro nånting, öl, det stänger, taxi till Riche. Bästa kompis 1 beställer sprit, champagne och öl till alla. Jag ska betala men märker att jag är pank, någon annan får betala. Bästa kompis 1 går ut och röker med sin nya kärlek för att sedan smita. Bredvid mig har bästa kompis 2 somnat.

Jag går hem, det är långt men det känns skönt att bestraffa sig själv med motion så här dags.

Marcus favoriter:

Budget: