De spelar jazz - för barn

Foto: Magnus Jonsson
Cecilia Persson och Sofia Jernberg utgör stommen i Paavo. I helgen spelar de på Fasching då jazzklubben öppnar för barn.
NYHETER

Det finns ingen åldersgräns på musik. Det menar Cecilia Persson i jazzbandet Paavo som ger fyra konserter för barn på Fasching i helgen.

— Vi har inte gjort något liknande förut, men vi är glada över att få chansen nu. Vi tar uppgiften på fullaste allvar, säger Cecilia som tillsammans med Sofia Jernberg skriver alla låtar till sjumannabandet Paavo.

Själv upptäckte Cecilia jazzen i slutet av gymnasiet, men tror att hon skulle ha fastnat för genren långt tidigare om hon bara kommit i kontakt med den.

— Jazz är ju tyvärr inget som faller en i knät, man måste söka upp den själv.

En utmaning

Hon ser det som en utmaning att få barn att uppskatta musiken, men konserterna i helgen kommer inte att skilja sig så mycket från de konserter Paavo ger för en enbart vuxen publik.

— Vi kommer inte att spela fullt så långa låtar som vanligt, men det blir samma slags låtar. Vi kommer att prata lite mer också, bland annat berätta om våra instrument.

Kritikerrosad debut

Stockholmsbandet Paavo har spelat tillsammans i fyra år. Förra året släppte de sitt debutalbum som hyllades av kritikerna.

— Men barn är väl de allra ärligaste kritikerna, så det är nu vi får se vad vi verkligen går för, säger Cecilia.

Linda Kling

Barnjazzkonsert med Paavo

Ungdomsjazz

(.se)