Här är ställena där du kan flippa ur

Foto: Åsa Liffner / Per Björn
Spel på krogen är det gamla nya! Spola nymodigheterna för en kväll och återupptäck umgängessporter som dart och biljard.
NYHETER

Glöm Guitarhero och Singstar. Glöm konsoller och tv-skärmar. Och glöm vardagsrummet. Spela kan du göra ändå – på

krogen.

Foto: Mia Lindh
Rolph Ericson började spela flipper på 70-talet. I dag spelar han helst på Söders Hjärta eller på Söderbiljarden.

Guitarhero, Singstar och allt vad tv-spel heter har fått många att glömma föregångarna. Spelen som kan göra en ordinär fredagskväll på krogen till ett oförglömligt äventyr: flipper, dart och biljard. Att gå på krogen handlar nämligen inte bara om att hinka öl och ragga.

– Att spela flipper ger samma kick som att spela vilket tv-spel som helst, säger Rolph Ericson, inbiten flipperspelare som bland annat representerat Sverige i flipper-VM. Skillnaden är väl att flipper kan man spela på krogen.

– Och det finns en stor tjusning i att det är en fysisk sak. Kulan beter sig aldrig likadant två gånger. Till skillnad från tv-spel måste man hela tiden vara beredd på att något oväntat inträffar.

En annan tjusning med flipper och andra pubspel är den sociala biten.

– Flipper skapar en kollegial stämning även om det bara är en person som spelar i taget. Man får plats ganska många runt spelet och på de flesta flipper kan man spela fyra personer mot varandra.

Stans spelställen i urval

(.se)