Han döms för fem mord

”Ipswichmördaren” Steve Wright skyldig till att ha mördat fem kvinnor

Offren Från vänster: Gemma Davis, 25. Sågs senast i Ipswich den 15 november. Hittades död den 2 december. Naken. Tania Nicol, 19. Såg senast i Ipswich den 30 oktober. Hittades död den 8 december. Naken. Anneli Alderton, 24. Sågs senast i Harwich den 3 december. HIttades död 10 december. Naken. Kvävdes till döds enligt polisen. Paula Clennell, 24. Sågs senast i Ipswich den 10 december. Annette Nichols, 29. Sågs senast i Ipswich den 7 december.
NYHETER

Under en kort period mördade truckföraren Steve Wright, 49, fem prostituerade kvinnor i Ipswich.

Efter morden dumpade han deras kroppar i stadens utkanter.

I dag har han dömts som skyldig till morden.

Foto: SCANPIX
Steve Wright.

Vilket straff seriemördaren Steve Wright kommer att få bestäms inte förrän i morgon, uppger Sky News.

Det var under en tidsperiod av bara tio dagar som Steve Wrights offer hittades. Hans dna har hittats på tre av offren. Blod från de övriga två har hittats hos honom.

”Rätt med livstid”

Efter domen i dag säger Jim Duell, pappa till Tania Nicol som var ett av offren, till Sky:

– Det vore rätt att döma honom till livstid, och om den här personen vill vara en avskyvärd, arrogant galning, så lär han inte komma till himlen.

Under hela rättegången har Wright nekat till att ha gjort kvinnorna illa. Han erkänner att han köpt sex av fyra av dem, men menar att det är en ren slump att han anlitat dem i samma ordning som mördaren.

I dag sade åklagaren Michael Crimp i ett uttalande att det var två av de tekniska fynden som var avgörande för den fällande domen. Dels hittade polisen fiberspår från Steve Wrights bilmatta i Tania Nicols hår. Dels hittades blodspår från två av offren på hans jacka.

”Han behöver hjälp”

– Han misslyckades med att ge en trovärdig förklaring på hur blodet hamnat där, sa Michael Crimp.

Steve Wrights bror Keith Wright, säger till Sky News:

– Han är inte den bror som jag har känt. Om han har gjort det här, så behöver han hjälp.

Det första offret som hittades var Gemma Adams, 25, som hittades i en bäck in byn Hintlesham. Wrights första offer var 19-åriga Tania Nicol som hittades i samma bäck som Gemma, men på en annan plats.

De föjande fyra dagarna hittades ytterligare tre offer: Anneli Alderton, Annette Nicholls och Paula Clennell.

Under utredningstiden har polisen fått ta emot 12 000 tipssamtal från allmänheten.

Enligt Sky News utreder polisen ifall Steve Wright är skyldig till ytterligare minst fyra olösta mord på unga kvinnor i East Anglia, nordost om London. Morden skedde under perioden 1992-2002.