Försökte ta livet av sig två gånger

NYHETER

Steve Wright reste jorden runt som hovmästare ombord på lyxkryssaren Queen Elizabeth II.

När han kom hem startade han en kedja med pubar.

Efter att affärerna gått i konkurs och hans fru gått ifrån honom försökte han ta livet av sig – två gånger.

Steve Wrights liv har noga kartlagts av brittiska medier. Han föddes på en militärförläggning i West Beckham 1958 och var den äldste i syskonsskaran på fyra. Barnen uppfostrades av pappan, som var furir i flygvapnet.

Efter en misslyckad skolgång gick han till sjöss, och lämnade några år senare sin fru för att mönstra på lyxkryssaren Queen Elizabeth II. Under besök i land i olika länder tog han för vana att köpa sex av prostituerade, har han berättat i förhör. Ombord på QEII jobbade också Suzy Lamplugh, som 1986 rapporterades saknad från Fulham i västra London. Polisen utreder ifall Steve Wright har något med försvinnandet att göra.

Gifte om sig

Efter att ha gått i land för gott gifte Steve Wright om sig och startade en kedja med pubar. En av pubarna, The Ferry Boat Inn, låg i Norwich red light district.

Men verksamheten gick i konkurs och även hans andra äktenskap gick i kras. Steve Wright försökte ta sitt liv.

– En dag kom polisen och knackade på och sa att Steve hade försökt att gasa ihjäl sig i sin bil, säger hans halvbror Keith. Vi tog hem honom till Felixstowe och fixade ett jobb åt honom i hamnen. Han skötte sig själv.

Men Wright spelade och blev skyldig pengar.

– Problemen hopade sig och då försökte han ta livet av sig igen, säger Keith till Sky News.

Han tog en överdos, men även det andra självmordsförsöket misslyckades. Steve Wright förändrades från en glad person till någon som bara satt och gjorde ingenting.

Bingoutropare

Han tog ett arbete som bingoutropare och bartender på Brook Hotel i Felizstowe. Där mötte han flickvännen Pam. Paret flyttade till Ipswich precis bakom favoritpuben Uncle Tom's Cabin. Där spelade han biljard med kompisarna.

– Han såg ut som herren i huset, alltid oklanderligt klädd. Han brukade spela golf på söndagarna och sedan gå till Uncle Tom's. Han brukade dricka ett glas öl, men blev aldrig berusad.

Månader innan Steve Wright greps som misstänkt för morden i Ipswich hade han och Pam flyttat till utkanten av glädjekvarteren i Ipswich.

– Pam var säker på att han var oskyldig. Hon trodde att Steve släppte av henne på jobbet innan han åkte hem och lade sig.

Nu vet man att han inte åkte hem. Under en sexveckorsperiod mördade han Tania Nichol, Gemma Adams, Anneli Alderton, Annette Nichols och Paula Clennell. Kanske fler.