Styckade sin fru i verkstad

Foto: AP
FÄLLD FÖR MORD Stephan Grant fick sin dom på torsdagen.
NYHETER

Stephen Grant, 38, grät och bönade inför pressen om att hans fru skulle komma hem.

Men det visade sig att han själv hade mördat henne – och styckat kroppen i en verkstad.

– Stephen Grant är ondskan personifierad, säger åklagare Eric Smith.

Tara Grant blev strypt och hennes kropp styckades i en verkstad.

I går dömdes Stephen Grant till 50 års fängelse för mordet på sin fru Tara Grant, 34, i en domstol i Macomb County i delstaten Michigan i USA.

Domare Diane Druzinski kallade Grants dåd för ”demoniskt, manipulativt, barbariskt och oärligt”.

Likdel i garaget

Den 14 februari 2007 kontaktade Stephen Grant polisen och sa att han inte sett sin fru sedan han bråkat med henne den 9 februari om hennes ofta förekommande affärsresor utomlands.

Efter att ha tillåtit polisen att genomföra en husrannsakan hemma hos honom lånade Stephen Grant en pickup av en vän och körde iväg. Polisen fann Tara Grants torso i en container i garaget.

Polisen spårade upp Stephen Grant med hjälp av positionering av hans mobiltelefon, och kunde gripa honom drygt 30 mil norrut i en nationalpark. Grant gömde sig under ett träd i den tiogradiga kylan iförd endast tröja, byxor och strumpor när polisen fann honom.

”Satan själv”

Efter att ha gråtit ut i medierna erkände Stephen Grant i ett inspelat förhör med polisen att han dödat sin fru. Juryn fick också höra parets barnflicka berätta om hur hon haft sex med Grant natten innan han ströp sin fru.

– Jag tror inte att han älskade Tara eller barnen, jag tror att han kontrollerade dem. Han är en narcissistisk varelse, säger Tara Grants syster Alicia Standerfer enligt AP.

– Jag vill ta det ett steg längre och säga att Stephen Grant är satan själv, säger Standerfer.

Enligt domare Diane Druzinski hade Stephen Grant sig själv att skylla för den stora uppmärksamheten i medierna eftersom han hade uppvaktat journalister efter att frun anmälts som försvunnen. Det innebär, enligt Druzinski, att parets två barn – som nu är fem respektive sju år gamla – kommer att ha tillgång till alla makabra detaljer kring mordet, som till exempel Grants berättelse om hur han lastat sin frus kroppsdelar på en släde, och det faktum att endast 11 av 14 kroppsdelar återfunnits till begravningen.

– De kommer att få reda på de brutala detaljerna kring deras fars mord på deras mor, sa Druzinski.

Det faktum att Grant försökte lura polisen hade också betydelse för domens stänghet, enligt Druzinski.

– Han grät till och med, och bönade att Tara skulle komma hem, trots att han redan mördat henne, sa Druzinski, enligt Detroit Free Press.

Uppvaktade barnamörderska

Stephen Grant har innan domen föll uppmärksammats i amerikanska medier för att ha skickat pikanta meddelande till barnamörderskan Jennifer Kukla, under tiden de båda vistades på häktet i Macomb County.

– Jag skrattar fortfarande när jag tänker på ditt meddelande. Du frågade: ”Är du rädd för mig?” (LOL). Du är för fin för att man ska kunna bli rädd för dig. Jag önskar bara vi kunde få till en träff på toaletten någon av de här dagarna (Smiley), skrev Grant till Kukla den 1 oktober, enligt Detroit Free Press.

Jennifer Kukla är dömd för att ha mördat sina två döttrar Alexandra, 8, och Ashley, 5 och har bedömts vara psykiskt sjuk.

Kukla lämnade över meddelandena från Grant till myndigheterna efter att utredare berättat att de fått uppgifter om att hon korresponderat med Grant.

ARTIKELN HANDLAR OM