När han fick nobben blev han rasande

1 av 5 | Foto: AFP
Mördade Amelie Delagranges mormor sörjer sitt barnbarn vid minnesplatsen i London 2005.
NYHETER

Levi Bellfield, 39, njöt av att förfölja unga kvinnor som klivit av nattbussen.

När de sedan nobbade hans sexuella inviter slog han ihjäl dem med en hammare.

I dag dömdes den förre detta dörrvakten till livstids fängelse för två mord och ett mordförsök - men han misstänks för fler.

Levi Bellfield - känd som Londons ”busstalker” - var en enstöring. På kvällarna åkte den före detta dörrvakten runt i sin bil och följde efter nattbussarna. Syftet var att hitta ett offer, gärna en ensam ung blondin på väg hem från krogen.

Erbjöd kvinnor skjuts

Bellfield erbjöd kvinnorna skjuts den sista biten. Om de tackade nej blev han vansinnig och gick till attack. Åtminstone två kvinnor, den franska studenten Amelie Delagrange, 22, och Marsha McDonnell, 19, fick känna på Bellfields vrede.

I dag dömdes Levi Bellfield till livstids fängelse för morden på Delagrange och McDonnell. Enligt AP slog han ihjäl dem med en hammare. Attackerna ägde rum 2003 och 2004 i Twickenham, i västra London.

Söker fler offer

Bellfield dömdes även för försök till mord på en tredje kvinna, 18-åriga Kate Sheedy. Han körde över henne flera gånger med bilen - men hon överlevde mirakulöst.

Londonpolisen utesluter inte att fler kvinnor fallit offer för ”busstalkern” och går därför igenom arkiven i jakt på fall som har likheter med morden på Delagrange och McDonnell.

Enligt Sky News kan det röra som om totalt 20 attacker.

I samband med måndagens rättegång kom det fram att Bellfield misstänks för mordet på 13-åriga Amanda Dowler. I 2002 försvann flickan på väg hem från skolan. Sex månader senare hittades resterna av hennes skelett fem mil från hemmet.

Uppträdde arrogant

Flera av offrens släktingar fanns på plats under måndagens rättegång. Levi Bellfield visade inga som helst tecken på ånger och uppträdde arrogant. Rättegången har pågått i drygt tre månader. Bellfield nekar till anklagelserna och påstår att allt är ett missförstånd.