Likhund skällde i barnhemmets källare

Polisen har tagit sig in i igenmurade källaren.

Foto: AFP
NYHETER

Skandalen på barnhemmet Haut de la Garenne på engelska ön Jersey växer.

Polisen har nu tagit sig in i den igenmurade källaren där fler lik befaras ligga.

En likhund reagerade ”kraftigt” i rummet, uppger Sky News.

Foto: Foto: CHRISTIAN KEENAN/GETTY IMAGES
LIKHUND Två hundar av rasen springer spaniel letar efter fler döda kroppar utanför barnhemmet på Jersey. Ett barnskelett har redan hittats.

I lördags hittade samma likhund ett barnkranium under ett cementgolv och med hjälp av radarutrustning har teknikerna konstaterat att det verkar finnas hål eller håligheter i marken.

Skällde i källaren

Polisen misstänker att ytterligare sex kroppar – eller fler – kan finnas gömda på området. Misstankarna stärktes när det igenmurade källarrummet hittades.

Efter flera dagars arbete kunde polisen ta sig in i källaren på onsdagen. Enligt utredningsledaren Lenny Harper skällde en likhund när den släpptes in, såsom den är tränad att göra vid ett fynd.

Flera gripna

Källarrummet är 13 kvadratmeter. Att någon valt att mura igen källaren har väckt polisens misstankar men man utesluter inte att det finns en naturlig förklaring. Enligt Sky News misstänker polisen att det finns ytterligare ett igenommurat rum under jord.

Utredningen har pågått i mer än ett år. Det har inkommit över 160 anmälningar om missförhållanden på Haut de la Garenne och ett 40-tal personer är misstänkta för olika brott som rör barn som bott på det numera stängda barnhemmet.