”Det är spekulationer”

Advokat Thomas Olsson: Min klient tillbakavisar alla anklagelser

NYHETER

De terrormisstänkta männen bedyrar att de är oskyldiga.

– Han tillbakavisar anklagelserna med full kraft, säger advokat Thomas Olsson till Svenska Dagbladet.

Han företräder en av de gripna, som sedan tidigare misstänks för ekobrott.

Thomas Olssons klient, en man i 40-årsåldern, greps redan i november förra året.

Då gällde misstankarrna ekobrott i samband med mannens företag. En mängd papper togs i beslag och i pappren hittade utredarna en karta över området där konsnären Lars Vilks bor. Dessutom fanns information om militära mörkerkikare.

Rättegången har skjutits upp till slutet av mars och mannen själv släpptes i slutet av december, men greps på nytt idag.

Pengar till islamister

Nu gäller misstankarna förberedelse till terrorbrott. Enligt åklagaren har mannen skickat pengar till islamistiska organisationer med terrorkopplingar i Somalia.

– Aldrig i livet att jag skulle ha finansierat terrorism. Jag är helt reen. Jag ska ta kontakt med Säpo och tänker svara på alla frågor de har, sa mannen själv tidigare i år till Svenska Dagbladet.

Både han och de övriga gripna förnekar brott.

– Han förnekar brott och har ingen som helst förståelse för de här misstankarna. Det har hållits ett förhör med honom och det kommer att hållas ett till under eftermiddagen under vilket jag sitter med, säger advokat Tobias Fälth till TT.

”Spekulationer”

Advokat Thomas Olsson ställer sig själv frågande till att hans klient gripits nu.

– De har haft materialet i tre månader. Hade de hittat något som stödjer misstankarna borde de ha gripit min klient tidigare. Jag tror det rör sig om långtgående spekulationer, säger Thomas Olsson till Svenska Dagbladet.