Sally Annes mördare dömd till livstids fängelse

Pubägaren Mark Dixie knivhögg modellen sju gånger

NYHETER

Modellen Sally Anne knivhöggs till döds och utsattes för sexuella övergrepp.

På fredagen dömdes hennes mördare till livstids fängelse.

– Jag hoppas att min dotter nu får vila i frid, säger Sallys pappa till BBC.

Foto: Daily Star
18-åriga Sally Anne Bowman, nere till höger i bild, spåddes en lysande karriär.

Den 18-åriga Sally Anne Bowman spåddes en lysande karriär inom modellyrket. Karriären var så framgångsrik att hon kallades ”den nya Kate Moss”.

Men Sally Anne fick aldrig jämföra sig med sin idol.

I september 2005 hittades hon knivmördad i Craydon i södra London. Obduktionen av kroppen visade att någon hade förgripit sig sexuellt på henne i samband med mordet.

Tio månaders polisjakt

Först efter tio månader greps den nu dömde gärningsmannen, Mark Dixie, 37 – efter att hans DNA spår hittats på Sally Annes kropp.

Under den tre veckor långa rättegången nekade Dixie till mordanklagelserna.

Han hävdade att han hittade Sally Anne livlös och att han då, i ett berusat tillstånd, förgrep sig på hennes kropp, uppger BBC.

Men enligt åklagaren knivhögg Dixie Sally Anne sju gånger, bet henne hårt i ansiktet, brösten och i halsen. Sedan förgrep han sig sexuellt på den livlösa kroppen.

Attacken var så våldsam att knivhuggen gick rakt igenom Sally Annes hals.

Den brittiska juryn dömde Dixie till livstidsfängelse för mordet. Enligt brittiska medier kommer han att få tillbringa minst 34 år i fängelse innan han har chans att bli benådad.

Plågsam rättegång

För Sally Annes anhöriga har rättegången mot Dixie varit oerhört plågsam. Förhandlingarna har flera gånger fått avbrytas efter att föräldrarna gråtande flytt ut från rättssalen.

I dag togs domen stillsamt emot av dem och Sally Annes före detta pojkvän.

– Jag hoppas att Sally Anne nu får vila i frid och att de som drabbats av hennes plötsliga och brutala död nu får en chans att sörja i frid, säger hennes pappa till BBC.

Den nu dömde pubägaren Mark Dixie är sedan tidigare känd av polisen i Australien för sexualbrott.

Han bodde och arbetade som kock i Australien mellan 1993 och 1999, men utvisades från landet sedan han gripits efter att ha blottat sig för en kvinnlig joggare. Han genomförde det brutala mordet på Sally Anne på sin 35-årsdag.

Fler brott

Brittisk polis misstänker att Dixie också gjort sig skyldig till fler brott – och uppmanar kvinnor som utsatts för sexualbrott i Storbritannien och Australien att träda fram, uppger Sky News.

Sally Anne mördades bara veckor efter att hon fyllt 18 år.

Mordet väckte stor uppmärksamhet i Storbritannien.

Fotbollsspelaren David Beckham, som då spelade i Real Madrid, engagerade sig i fallet och skrev en personlig hälsning till Sally Anne på en av sina matchtröjor.

ARTIKELN HANDLAR OM