Männen drev omkring på havet i flera dagar

Överlevde på tuggummi och kex

Foto: AP
James Philips, i mitten, och Curt Hall, till vänster, överlevde åtta dagar på drift i havet. Här tillsammans med James Philips fru Shanes Philips.
NYHETER

De tre fiskarna från Texas kantrade med båten i Mexikanska Golfen.

I åtta dagar höll de sig fast på undersidan av båten samtidigt som de drev runt i havet.

De överlevde på kex och öl.

– Allt smakade bensin och saltvatten, säger James Phillips.

De flesta hade gett upp hoppet om att fiskarna Tressel Hawkins, 43, James Phillips, 30, och Curtis Hall, 28, fortfarande kunde vara vid liv, och kustbevakningen hade avbrutit sökandet efter dem.

Men så i lördags hittades de tre fiskarna från Texas vid liv, mot alla odds. De drev omkring i den Mexikanska Golfen, 29 mil från land, i närheten av Port Aransas, rapporterar AP.

De hade då varit spårlöst försvunna i åtta dagar.

Hunger och hajskräck

Det var förra fredagen som de gav sig av på vad som var tänkt att bli en ett dygn lång fiskeresa. Mitt i natten vaknade de av att vatten kom in i deras sju meter långa båt. En minut senare låg båten upp och ned.

De lyckades klamra sig fast på undersidan av den kantrade båten.

Sedan följde åtta dagar av hunger, olidlig hetta, hajskräck och hallucinationer. Men själva säger de att de aldrig gav upp hoppet.

– Varje dag bröt vi alla samman i olika omgångar. Men bönernas kraft gjorde att vi kände oss säkra på att klara oss, säger Tressel Hawkins till NBC.

Åt kex och tuggummi

Männen lyckades rädda lite tuggummi, kex, öl och chips från packningen. Färskt vatten fick de genom en slang in i båtens vattentank.

– Vi åt kex ena dagen och en näve chips den andra. Allt smakade bensin och saltvatten, säger James Phillips till NBC.

Fiskarna såg flera gånger sökhelikoptrar och fartyg åka förbi men lyckades aldrig tillkalla deras uppmärksamhet. Men så i lördags såg besättningen på en liten fiskebåt hur de tre männen viftade med sina t-shirtar.

I går fick de så äntligen återförenas med sina familjer igen.

– Jag visste att vi skulle komma hem igen. Jag tvivlade aldrig, säger James Phillips.

ARTIKELN HANDLAR OM