Hedman fälld för dopningsbrott

Dömdes till böter

Foto: PER OLOF SÄNNÅS
I dag står Magnus Hedman inför rätta.
NYHETER

Magnus Hedman fälldes idag för ringa dopningsbrott mot sitt nekande av Solna tingsrätt.

Påföljden sattes till 30 dagsböter a 180 kronor.

– Nu har jag fått min dom och nu går jag vidare, säger Hedman till Aftonbladet.

Magnus Hedman.

Enligt åtalet brukade den förre Chelsea-stjärnan den anabola steroiden stanozolol någon gång den 13 maj eller några dagar dessförinnan.

Ett urinprov som gjordes på Magnus Hedman i anslutning till att han stoppades i Märsta den 13 maj visade på spår av dopningsmedlet.

I samband med att den förre landslagsstjärnan stoppades hittades också 55 dopningsklassade tabletter i den bil han körde, men de omfattades inte av åtalet.

I dag klockan 9.00 inleddes rättegången i Solna tingsrätt, och efter cirka 40 minuters förhandlingar meddelade rättens ordförande dom efter en paus.

Rätten valde att fälla Hedman för ringa dopningsbrott och bestämde påföljden till 30 dagsböter a 180 kronor.

Magnus Hedman säger att han nu ska försöka gå vidare och att han inte kommer att överklaga domen.

– På sätt och viss är det skönt att det är över, det har varit en traumatisk tid sen i maj. Det har varit vissa dagar när jag inte ens har lämnat huset, säger han.

Vad säger du till de ungdomar som ser dig som en förebild?

– Att vara väldigt försiktiga med vad man äter och att alltid kolla vad man äter och kolla det med läkare innan, som jag alltid gjorde i min karriär, och jag har testats åtskilliga gånger.

Magnus Hedman tog timeout från sitt uppdrag i organisationen Ren idrott i samband med att han åtalades för ringa dopningsbrott.

– Av respekt för mina kollegor och för situationen jag hamnat i så har jag i samråd med Red Idrotts styrelse beslutat mig för att ta en timeout från mitt uppdrag, skrev Hedman i ett pressmeddelande efter att han åtalats.

– Jag vill understryka att jag inte tagit något preparat i vetskap om att det ska ha varit dopningsklassat medel, skrev Hedman i pressmeddelandet.

Aftonbladets David Nannini Nilsson på plats – rapporterar direkt