Jaycees döttrar trodde Nancy var mamma

Nancy Garrido talar ut om relationen till Jaycees döttrar.
NYHETER

Mardrömmen tar inte slut för kidnappade Jaycees två döttrarna Starlet, 15, och Angel, 11. De trodde hela tiden att kidnapparens hustru Nancy Garrido var deras mamma och Jaycee en äldre syster.

Skräckdramat i USA då 29-åriga Jaycee spärrats in av Phil Garrido fortsätter. Hennes döttrar Starlet och Angel har under hela sin uppväxt trott att Jaycee också var en dotter till Phil och att Nancy var deras mor. Först nu har de fått veta sanningen om sin bakgrund.

– De trodde att Jaycee var deras syster. Folk måste inse att det kommer ta år av terapi för att bearbeta detta, säger Jaycees styvfar till People magazine.

”Älskar döttrarna”

Nancy ska även ha haft hand om henne och de två döttrarna i fem månader medan maken Phillip satt i fängelse. De två döttrarna fick bo inne i huset medan Jaycee fick bo i ett tält på gården, skriver Daily Mail.

– Jag saknar och älskar de två döttrarna, säger nu Nancy via sin advokat.

Att hon ensam tog hand om flickorna utan att befria dem beror enligt hennes advokat på att hon var oförmögen att agera och kontrollerades av maken.

– Jag antar att jag skulle säga att hon är ett offer, säger advokaten till ABC News.

Jaycee, 11, kidnappades på väg från skolan

Jaycee Lee Dugard rövades bort den 10 juni 1991 av de religiösa fanatikerna Nancy och Phillip Garrido. De slet in den då elva år gamla flickan i en bil när hon väntade på skolbussen utanför sitt hem i South Lake Tahoe i USA.

Hennes styvfar Carl Probyn blev vittne till kidnappningen. Han var själv ett tag misstänkt.

Jaycee fördes till paret Garridos hem i Antioch 32 mil bort.

Under de 18 åren i fångenskap våldtogs Jaycee Lee Dugard många gånger av kidnapparen Phillip Garrido. När hon bara var 14 år gammal födde hon Garridos första barn. Fyra år senare födde hon ytterligare en dotter.

Jaycee Lee och hennes två döttrar, som vid frisläppandet var 11 och 15 år gamla, tvingades bo i ett tält och ett ljudisolerat skjul gömt bakom ett flera meter högt staket längst in på en bakgård på Nancy och Phillip Garridos tomt. Dörrarna kunde bara öppnas från utsidan.

Tisdagen den 25 augusti 2009 återfanns Jaycee av en slump. Phillip Garridos befann sig på Berkeley-universitetet för att sprida religiös litteratur då polisen kollade upp honom i sina register.

Det visade sig att han var en dömd sexförbrytare som var villkorligt frigiven och eftersom två unga flickor, hans döttrar, var med honom så kontaktades hans övervakare. Dagen efter, den 26 augusti, hos övervakaren uppdagades sedan historien. På mötet var Jaycee Lee Dugard med – men Garrido kallade henne "Allissa".

Hon fördes över till polisstationen i Concord där hon intervjuades och det togs DNA-prover. Proverna bekräftade hennes egen berättelse, att hon var den försvunna Jaycee Lee Dugard vars kidnappning väckt stor uppmärksamhet över hela USA 18 år tidigare. Nåra dagar senare fick hon återförenas med sin familj igen.