Hittade tre barn- lik i hus

”Vi kan inte spekulera i orsaker till eller omständigheterna”

NYHETER

Brittisk polis meddelade på torsdagen att tre personer har gripits efter att mänskliga kvarlevor – sannolikt kropparna efter tre nyfödda barn – hittats i ett hus i Merseyside i nordvästra England.

Fynden gjordes i söndags efter att polisen mottagit ett tips, och mycket pekar på att kvarlevorna kan dateras tillbaka till någon gång i mitten av 1980-talet.

– Mycket hårt arbete kommer att behöva göras innan vi kan slå fast alla omständigheter kring den här situationen, säger polismannen Steve Naylor enligt Sky News.

– Vi kan inte spekulera i orsaker till eller omständigheterna kring dödsfallen, och eventuella gissningar kan få allvarliga konsekvenser för den fortsatta utredningen, sade det ansvariga polisbefälet Steve Naylor efter att han informerat om fynden och att det troligen rörde sig om kvarlevorna efter nyfödda bebisar.

De tre gripna är två kvinnor, en 54-åring och en 38-åring, och en 26-årig man. Samtliga uppges för närvarande vara fria mot borgen.

Rättsläkare och annan medicinsk personal undersöker nu kvarlevorna för att försöka utröna ålder och kön på barnen samt på vilket sätt de dog.