Barn föll från sjätte våningen

Foto: Peter Olausson
Pojken hängde ut från ett fönster på sjätte våningen. Till slut tappade han taget.
NYHETER

Pojken hängde i armarna sex våningar upp. Till slut tappade han taget om fönsterkarmen och föll 15 meter.

Men en man på marken lyckades ta emot honom i farten och dämpade fallet.

– Han är en hjälte, säger ett vittne.

Olyckan inträffade vid Brunnsbotorget i Göteborg tidigt på fredagskvällen. Chockade vittnen såg hur den sexårige pojken hängde ut från ett fönster och slog larm. När polisen hade anlänt till platsen störtade pojken plötsligt rakt ner i marken.

Cecilia Lindh berättar för Aftonbladet att pojken hade hängt i flera minuter utan att få hjälp. Själv stod hon på marken och kunde inget göra.

– Jag kände mig hjälplös och såg hur pojken kämpade. Han tappade taget med ena handen, dinglade med benen och försökte dra sig tillbaka. Alla stod och tittade uppåt mot fönstret. När han föll så skrek hela torget till, det var helt fruktansvärt, säger hon.

Men nere på marken hade en man klättrat upp på ett plåttak. När pojken föll fick han honom över sig och lyckades dämpa fallet. Ytterligare en person lyckades ta tag i pojkens arm innan han slog i asfalten.

– Mannen bara struntade i allt och klättrade upp på taket. Tack gode gud att han hjälpte till, det var det som räddade pojken, säger hon.

Inte livshotande

Pojken är förd med ambulans till Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Läget är allvarligt men stabilt. Det är absolut inte livshotande, säger Göran Samuelsson, på Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressjour.

Polisen har pratat med pojkens föräldrar som befann sig i lägenheten. De berättar att de inte märkte något eftersom dörren till pojkens rum var låst.

– Sannolikt hade pojken stängt in sig på sitt rum för att spela tv-spel. Men vi vet inte hur han ramlade ut genom fönstret, säger Pia Goksöyr, presstaleskvinna för polisen i Västra Götaland.

En polisman tog sig in i lägenheten, men pojken föll innan han hann fram till fönstret.

– Vi har ingen misstanke om brott, säger Pia Goksöyr.

Mer information följer inom kort.