Minibussen körde rakt in i älgen

En dog – fyra barn skadade

Foto: Foto: niklas hagman
svår krock I krocken med älgen slungades fordonet 20 meter in i skogen och totalkvaddades. En kvinnan avled omedelbart. De övriga åtta i bilen överlevde mirakulöst men vårdades i natt på sjukhus.
NYHETER

Minibussen hann inte väja när älgen dök upp på vägen.

En 68-årig kvinna dog direkt.

Åtta personer, varav fyra barn, vårdas på sjukhus efter olyckan

i Hägernäs.

Nio personer färdades i minibussen när älgen korsade vägen. Fordonet slungades 20 meter in i den mörka skogen och totalkvaddades. Kvinnan avled omedelbart. Två personer fick klippas loss, men mirakulöst nog överlevde de andra passagerarna.

Olyckan inträffade vid 20-tiden på riksväg 68 vid Hägernäs norr om Lindesberg. Tio ambulanser, fem polisbilar och flera fordon från räddningstjänsten ryckte ut. På platsen rådde det ”totalt kaos”.

Chockade vänner

Chockade vänner och släkt i två bilar som slagit följe med minibussen rusade ut till olycksplatsen.

De skadade personerna fördes i ambulans till Lindesbergs lasarett. Ett av barnen fördes till Universitetssjukhuset i Örebro för fortsatt vård.

Övriga vårdas för lättare skador, uppgav Lindesbergs lasarett sent i går kväll.

Även personerna i de bakomvarande bilarna fördes till sjukhus med chockskador. Där väntade en krisgrupp som sjukhuset tillsatt.

– Det var behövligt, för det var minst sagt rörigt på platsen. Det var en otäck olycka. Kvinnan dog och älgen nästintill klövs på mitten, säger Bo Rosendahl.

Olycksvägen stängdes av i båda riktningar, men vid 23-tiden kunde trafiken släppas på igen.

Kristina Ohlsson Catherina Barnard