Höggs ihjäl i sin stuga

34-åring greps – misstänkt för dubbelmord

1 av 3
NYHETER

INGARÖ. Den 34-årige mannen misstänks för att ha knivhuggit sin 55-årige pappa och 80-åriga farmor till döds i ett stugområde.

Men den misstänkte dubbelmördaren menar att han inte minns någonting.

Grannarna i det idylliska sommarstugeområdet väcktes tidigt i går morse av ambulansen. En kvinna hade vid 06-tiden blivit slagen i huvudet av en 34-årig man som sprang omkring bland stugorna. Ambulans och polis larmades dit. När polisen kom fram var 34-åringen försvunnen.

Med hjälp av helikopter, polis-hundar och vittnesuppgifter kunde man efter en dryg timmes jakt gripa 34-åringen på en stugtomt, ett par kilometer från farmoderns stuga. Han hade då misshandlat flera andra personer på vägen.

När polisen sedan gick in i farmoderns faluröda stuga gjorde de den fasansfulla upptäckten.

Många knivhugg

I huvudbyggnadens sovrum låg 34-åringens farmor död på sängen. Hon var, enligt poliskällor, knivhuggen ett stort antal gånger över hela kroppen.

–?Hon var utsatt för besinningslöst våld, säger en polisman.

Och i en friggebod på tomten hittade poliserna 34-åringens far död på golvet.

”Blod överallt”

–?Det var blod överallt i den lilla stugan, säger poliskällan.

Även den 55-årige pappan var knivhuggen till döds.

–?Det är fruktansvärt otäckt, det som hänt, säger en av grannarna.

Grannen berättar att de boende i det annars lugna området känner varandra väl. Om farmodern säger han:

–?Det var en vänlig och hjälpsam kvinna. Hon har bott här i många år och var fantastiskt trevlig. Det är obegripligt att hon är död.

”Minns ingenting”

34-åringen har en egen lägenhet i Stockholms östra delar men bodde i perioder i farmoderns stuga på Ingarö. De stod enligt flera uppgiftslämnare varandra nära.

–?Hon var hans stöd i livet, säger en bekant.

Klockan 18.06 i går anhölls mannen, på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov misshandel, en misshandel, ett försök till grov misshandel och för att ha mördat sin far och farmor.

Han förhördes i dag men har varken förnekat eller erkänt dubbelmordet. 34-åringen menar nämligen att han inte minns någonting av vad som hänt.

– Han har inga minnesbilder alls av det som hänt säger han, så han kan varken bekräfta eller dementera anklagelserna, säger Ulla Krogh, informationsansvarig på Nackapolisen till Aftonbladet.

34-åringen mår enligt sin advokat mycket dåligt men enligt Krogh är han kvar i arresten i Nacka och har inte behövt läkarvård. Polisen har i nuläget inga skäl att misstänka att någon mer kan vara inblandad i dubbelmordet.

34-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

– Men ganska långt bak i tiden och inte för våldsbrott, säger Ulla Krogh.