Välkommen hem, Jaycee

Hemstaden South Lake Tahoe firar den bortrövade flickans återkomst

1 av 2 | Foto: reuters
Invånarna i Lake Tahoe välkomnar bortrövade Jaycee Dugard hem till staden – iklädda hennes favoritfärg.
NYHETER

Efter 18 år i fångenskap får Jaycee Dugard äntligen återvända hem.

Och Lake Tahoe var inte sena att välkomna 29-åringen.

500 invånare marscherade genom staden i hennes favoritfärg – rosa.

Solen strålade när de hundratals rosa ballongerna släpptes fria – som en symbolisk hyllning för Jaycee Dugard.

Invånarna i Lake Tahoe vill att kvinnan, som lämnade staden som en 11-årig flicka men nu återkommer till den som en 29-årig tvåbarnsmor, ska känna sig välkommen efter 18 år i fångenskap.

500 marscherade

”Vi älskar dig, Jaycee” står det på en banderoll.

”Välkommen hem med flickorna” står det på en annan.

En av de drygt 500 stadsborna som vandrar med i marschen är Meghan Dorris. En gång i tiden var hon klasskompis med Jaycee. Under åren som vännen har varit försvunnen har hon själv gått på college och rest runt i världen, innan hon återvände till hemstaden.

– Jag funderar mycket på vad Jaycee skulle ha velat göra under de här åren. Skulle hon ha gått på college, eller hade hon slått sig ner någonstans och skaffat familj, säger Meghan Dorris till Los Angeles Times.

Födde två döttrar

När Jaycee Dugard och de två döttrarna hon födde i fångenskap – Angel, 11, och Starlet, 15 – ska återvända är ännu inte klart.

– Men hon har en ganska stark familj här, så jag hoppas att allt kommer att gå bra för henne, säger Laurie Ault, vän till Jaycees mamma, till Los Angeles Times.

FAKTA

Detta har hänt:

Jaycee Dugard var bara 11 år när hon iklädd en rosa jacka rycktes in i en främmande bil på väg mot en busshållplats i den kaliforniska staden South Lake Tahoe.

Försvinnandet fick först stor uppmärksamhet i USA, men under de 18 år som gått har inga spår funnits av flickan.

Under tiden i fångenskap har hon två döttrar; 11 och 15 år gamla.

Jaycee Dugard är i dag 29 år.

Polisen har gripit 58-årige Philip Garrido som åtalas för kidnappning, våldtäkt och en rad andra brott. Hans 54-åriga hustru Nancy misstänks för medhjälp. Garrido misstänks ha skapat en hemlig värld i sin trädgård, helt skyddad från insyn. Grannar märkte aldrig något.

Det var först när Garrido var ute med de båda döttrarna för att dela ut religiöst material som säkerhetsvakter upptäckte att han var en villkorligt frigiven brottsling.