Backade över man i garage

Kvinnliga föraren chockades svårt

dog på platsen I det här garaget i Sundsvall körde en kvinna över den 58-årige mannen. ”Vi har ingen dödsorsak. Men troligen låg han där och var kanske avliden redan då”, säger polisen.
NYHETER

SUNDSVALL. Kvinnan backade ut från parkeringsplatsen i garaget.

Och körde över en 58-årig kommunaltjänsteman.

Omständigheterna kring dödsfallet var sent i natt fortfarande ett mysterium.

Kvinnan skulle bara backa ut från en parkeringsplats i ett p-hus i stadsdelen Norrmalm i Sundsvall då hon kände att hon körde på något.

När hon klev ur såg hon en livlös man på marken.

Räddningstjänsten larmades till platsen klockan 13.23 i går. När de kom fram var den 58-årige kommunanställde familjefadern redan död.

Ingen dödsorsak

En av polisens teorier är att mannen dog innan han blev överkörd.

– Vi har ingen dödsorsak. Men troligen låg han där och var kanske avliden redan då, sedan vet vi inte hur det har gått till. Vi har haft tekniker på plats, men obduktionen kan ta tid, säger Leif Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Det faktum att kvinnan aldrig såg 58-åringen talar för misstanken att han låg där sedan tidigare. Vad som i så fall hände mannen var sent i natt oklart.

Inte misstäkt för brott

Men kvinnan – som chockades svårt – är inte misstänkt för något brott.

– På det sätt som mannen anträffats och de uppgifter som framkommit finns det inget som talar för det. Det är oklart om något hjulpar ens kört över mannen, säger jourhavande förundersökningsledare Leif Gustafsson.

Jobbade med trafik

Parkeringsgaraget ligger bara ett kort stycke från den avlidne mannens arbetsplats.

58-åringen, hemmahörande i Matfors väster om Sundsvall, jobbade på stadsbyggnadskontoret med trafikfrågor. Kommunen har sina tjänstebilar i det garage där mannen hittades.

Polisen underrättade mannen hustru och barn om dödsfallet i går kväll.