Kjell, 34, dopade sig för en miljon

”Tarmarna sprack”

Foto: GEIR ARNE KIPPERNES/VERDENS GANG
Ville bli störst ”För en tunn kille var det lätt att bli facsinerad av dom som klarade att lyfta 90-kilos hantlar”, säger Kjell Robin Larsen.
NYHETER

Han har spenderat över en miljon kronor på doping.

Vikten fördubblades: från 73 till 148 kilo.

Sen gick kroppen sönder.

Foto: GEIR ARNE KIPPERNES/VERDENS GANG

Kjell Robin Larsen, 34, ville bli störst.

– Jag ville bli starkare för att prestera bättre, både på fotbollsplanen och på skidor. För en tunn kille var det lätt att bli facsinerad av dom som klarade att lyfta 90-kilos hantlar. Ingen tvingade mig, jag valde att testa, säger han till VG Nett.

Fördubblade vikten

Med hjälp av träning, kosttillskott, proteinpulver, kreatin – och anabola steroider – växte den spenslige tonåringen snabbt, och fördubblade sin vikt.

Nu har det gått femton år. Kjell Robin Larsen har spenderat närmare 1,2 miljoner kronor på dopingpreparat under den tiden. Tillslut växte kroppen så mycket att den sprack. Inifrån. Muskelberget fick föras till sjukhus i ilfart.

– Tjocktarmen var full av sår, sprickor och blod. Jag fick dödsångest och tänkte att ”bara jag klarar det här så…”

Hemtjänst och läkarbesök

Kjell Robin Larsen överlevde. Och tvingades börja ett helt nytt liv. Med tarmen hängande på magen. Regelbundna kontroller på sjukhuset. Och besök av hemtjänsten två gånger per dag.

– Dopinganvändandet gjorde mitt liv till ett helvete. Men det värsta var ändå det psykiska. Kroppen var så van att få extra testosteron, och när man slutar med det går man helt ner sig. Man blir deprimerad, sexlivet är bara att glömma, och man får humörsvängningar, säger han till VG Nett.

”Hamnar mellan stolarna”

I dag arbetar han med organisationen "En naturligt stark idrottsmiljö”, som jobbar mot doping. Han åker också runt och håller föredrag.

– För alkoholister och narkomaner så finns det behandlingar. Men vi som har missbrukat doping faller mellan stolarna. Vi är många som behöver hjälp, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM