Häktades för dubbelmordet på Ingarö

Men mannen minns fortfarande ingenting

NYHETER

I dag häktades 34-åringen misstänkt för för att ha knivhuggit sin 55-årige pappa och 80-åriga farmor till döds i ett stugområde på Ingarö.

Mannen själv har sagt att han inte minns något av det blodiga dramat.

– Han anser att det är så verklighetsfrämmande att han inte borde kunnat gjort det, säger hans advokat Gösta Bergman.

Det var tidigt i söndags morse som grannarna i sommarstugeområdet på Ingarö väcktes av ljudet av ambulanssirener. Den 34-årige mannen hade redan flytt när polisen kom till platsen men i en faluröd stuga låg hans farmor död på sängen. Hon var, enligt poliskällor, knivhuggen ett stort antal gånger över hela kroppen.

I en friggebod på tomten hittade poliserna 34-åringens 55 år gamla far död på golvet, även han dödad med knivhugg.

34-åringen, blodig och klädd i kalsonger och t-shirt, kunde efter en stor polisjakt gripas ett par kilometer från stugan. Han hade under sin flykt hunnit misshandla flera personer han mötte.

Häktades för dubbelmordet

I dag klockan halv fyra hölls häktningsförhandlingarna mot den misstänkte dubbelmördaren i Nacka tingsrätt.

Med ett samlat uttryck i ansiktet och klädd i häktets kläder tog han emot beskedet att han häktas för två fall av mord, grov misshandel, försök till grov misshandel och olaga hot.

– Det var ett ganska väntat beslut. Vi får se hur utredningen fortgår nu, säger advokaten Gösta Bergman.

Minns ingenting

34-åringen själv menar fortfarande att han inte minns något av vad som hänt.

– Jag vet inte om han fattar något än av dagens utfall. Han minns ingenting. Han anser att det är så verklighetsfrämmande att han inte borde kunnat gjort det, säger advokaten.

Varför han skulle attackerat sin farmor och pappa är oklart. Han är sedan tidigare känd av polisen för stöld, men för så lång tid tillbaka sedan som på 90-talet, och det finns ingenting som tyder på att mannen sökt hjälp för psykiska besvär.