Sonens sista önskan: Gift er

Begravningen avslutades med ett bröllop

NYHETER

Asa Hill dog i fredags, sju år gammal.

Men den lille pojken hann önska sig en sak innan ha dog: Att föräldrarna skulle gifta sig.

Så begravningen avslutades med ett bröllop.

Amilcar Hill och Rahwa Ghirmatzion gifte sig till sin döda sons ära.

Amilcar Hill och Rahwa Ghirmatzion har varit tillsammans i halva sina liv. Efter att sonen föddes kom äktenskap på tal men de avslog det båda som något onödigt och ytligt.

Sonen Asa däremot ville absolut att föräldrarna skulle gifta sig.

– Han ville verkligen att vi skulle göra det. När han frågade sa vi alltid, ja vi ska gifta oss någon gång, säger Amilcar Hill till CNN.

Fastnade i brinnande bil

Men det blev aldrig av.

I torsdags var Asa Hill och hans morfar med om en fruktansvärd bilolycka i Buffalo, New York. Pojken drogs ut ur den brinnande bilen men hans skallskador var så svåra att han avled dagen efter på sjukhus.

Mitt i all sorg, när Amilcar Hill och Rahwa Ghirmatzion satt med sin döende son på sjukhuset, friade Hill till Rahwa Ghirmatzion. När familjen sedan skulle planera sonens begravning bestämde de sig för att till sin sons ära passa på att gifta sig samtidigt.

– Jag var tvungen att fråga dem två gånger, jag trodde inte att jag hört rätt. Det är första gången jag gjort något liknande, säger pastorn Joel Miller till CNN.

Chock och jubel

I måndags hölls därför både ett bröllop och en begravning i The Unitarian Universalist Church of Elmwood. Över tusen personer var där för att visa sitt stöd för pojken som beskrivs som full av livslust och mycket älskad.

Chock och sedan jubel utbröt när föräldrarna avslöjade att de direkt efter begravningen skulle gifta sig. Det hela avslutades med trummor, sång och dans.

– Vi ville att det skulle bli en överraskning, något som folk kunde glädjas åt mitt i all sorg, säger Hill.

Asas organ har nu donerats till andra barn.

ARTIKELN HANDLAR OM