200 befaras döda efter båtolycka

Olyckan inträffade i närheten av Sierra Leones huvudstad Freetown.
NYHETER

Minst 200 personer, inklusive ett stort antal barn, saknas efter flodbåtsolyckan i Sierra Leone i onsdags, uppgav landets transportdepartement på torsdagen.

Betydligt fler kan ha funnits på båten än vad som tidigare uppgetts, sade biträdande transportministern Osmond Hanciles enligt AFP.

37 räddades

– Den officiella listan visade att 241 passagerare fanns ombord, och där räknas enbart de som hade last ombord, och inte antalet skolbarn. Det är möjligt att det fanns över 300 personer ombord, sade Hanciles.

Myndigheterna uppgav sent i onsdags att åtta kroppar påträffats och att 37 personer räddats när flodbåten sjönk på Sierra Leone-floden – det stora flodutlopp där bland andra Rokel-floden rinner ut i Atlanten.

Dykare söker

Överlevande har sagt att ombord fanns många vuxna med skolbarn som var på väg till sina skolor i huvudstaden Freetown. Dykare söker fortfarande i vattnen runt byn Tombo, åtta mil öster om huvudstaden.

Enligt informationsminister Ibrahim Ben Kargbo ska olyckan "utredas noggrant".

Vattenfylldes

– President Ernest Koroma är väldigt ledsen över händelsen och vill att alla ska veta att militären och flottan gjorde allt de kunde för att delta i räddningsarbetet, sade Ben Kargbo.

Enligt myndigheterna sjönk båten inom ett par minuter efter att ha vattenfyllts av kraftiga regn.