Mordmisstänkt begärd häktad

Foto: CONNY SILLÉN
NYHETER

Tingsrätten beslöt i dag att häkta den 32-åriga kvinnan som på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Hon nekar.

Åklagaren hade i första hand krävt att hon skulle häktas för anstiftan till mord men rätten valde att i stället gå på åklagarens andrahandsyrkande medhjälp till mord.

Kvinnan häktades på torsdagsförmiddagen som misstänkt för delaktighet i mordet på sin make, en 45-årig affärsman i Fagersta i våras. Kvinnan misstänks konkret för att ha förmått en 31-årig man att mörda 45-åringen på hennes uppdrag.

Fyra misstänkta

I mordutredningen sitter totalt fyra personer berövade friheten. Den 32-åriga kvinnan greps i tisdags i Stockholm medan den 31-åriga mannen och ytterligare två kvinnor greps i Tallinn i Estland.

De gripna i Tallinn häktades i onsdags av Västmanlands tingsrätt i sin frånvaro och kommer att begäras utlämnade till Sverige. Mannen misstänks för mord och de två övriga kvinnorna för medhjälp till mord.

Sköts ihjäl

Det var den 27 april som affärsmannen sköts till döds utanför sin villa i Fagersta. Mördaren sågs lämna platsen i offrets bil. Efter flera månaders intensivt spaningsarbete kunde polisen ringa in den misstänkte mördaren och dennes medhjälpare.

TT