Opererade bort halva huvudet

Steve, 26, misshandlades svårt av två män – som slipper åtal

Foto: ALL OVER PRESS
Steve Gator, 26, tillsammans med sin mamma Nina.
NYHETER

Två män slog hans huvud mot en trottoar.

Steve Gator, 26, tvingades operera bort halva skallbenet.

Men gärningsmännen går fria och slipper åtal.

The Crown Prosecution Service (CPS), som i England ansvarar för brottmål, har släppt ärendet. De menar att de inte har tillräckliga bevis för att gå vidare med målet.

–Vår pojke går runt med ett halvt huvud. Vilka mer bevis behöver de? Jag kan inte tro det, säger hans mamma Nina Gator till Daily Mail.

Steve Gator blev attackerad av två män på väg hem från jobbet vid halv åtta den 15 januari i Romford, Essex.

De två männen började skrika glåpord för att sedan misshandla honom grovt. I två veckor låg Steve Gator i koma och delar av hans främre huvud opererades bort.

"En annorlunda pojke"

I dag lider han av minnesluckor, har svårt att prata och vårdas av sin mamma.

– Han är en annorlunda pojke nu, hans livsgnista är borta. Han som brukade vara så oberoende kan inte längre arbeta eller köra bil, säger hon.

Hon tycker därför det är chockande att hennes sons angripare aldrig ställs inför rätta.

– Steve aldrig lade ett finger på någon, så hur kan det vara rättvist? Jag tycker alla ska få sin dag i domstolen och att det här ska bestämas av en jury. Min son får leva med detta under resten av sitt liv, säger hon.

Kritik mot utredning

Familjen kritiserar också polisutredningen. De hävdar att det tog över 24 timmar för dem att stänga av brottsplatsen och att inga fotobevis togs av skadornas förrän fyra månader efter anfallet. Men polisen hänvisar till CPS.

– Vi gav dem alla bevis och efter att de granskat fallet beslutade de att lägga ner. Vi följer deras beslut, säger en polisman till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM