Så dejtar du nätflörten i det verkliga livet

Medicus Amour ger sina bästa tips

NYHETER

Så har det blivit dags. Du ska träffa personen du har haft många heta diskussioner med över nätet men denna gång utan bildskärmens lugnande sken. Kärleksexperten och kärleksbloggaren Medicus Amour ger sina bästa tips.

Kärleksrådgivaren Medicus Amour.

Innan själva dejten kan det ibland kännas lite jobbigt och nervöst. Är personen trevlig i verkliga livet? Hur kommer personen att uppfatta dig och tänk om samtalsämnena tar slut? Men oroa dig inte. Du är trots allt en väldigt skön person och med hjälp av lite tips kommer allt att gå bra och du kommer att kunna dejta med stil.

Val av plats

Många föreslår middag på restaurang. Men jag är inte riktigt säker om det är rätt ställe att mötas på för första gången. Känns det inte rätt kan du inte dra dig ur på ett snyggt sätt och är tvungen att spendera hela kvällen och fundera på hur du ha hamnat där. Bästa stället tycker jag är att ta en promenad och avsluta med en fika. Ett par välriktade drinkar på en trevlig bar är även att rekommendera. Tråkigast (men vanligast) är att det första ni gör träffas på ett café. Då kan dejten lätt utveckla sig till en anställningsintervju.

Dejten ska gärna vara lite annorlunda men absolut inte överdådig. Välj gärna en plats som skapar diskussioner.

Under dejten

Undvik att diskutera gamla ex och alltför tunga ämnen om det inte är något ni redan diskuterat över nätet. Förbered gärna med lite roliga saker du kan berätta. Det kan vara anekdoter om roliga resor, knäppa vänner eller någon mystisk fritidsaktivitet du utövar. Bli inte för full (om ni inte blir det tillsammans). Ha mjuka händer, lukta gott och klä dig i dina snyggaste vardagskläder.

Nödutgångar

Nödutgången används när kemin inte fungerar. Mitt under dejten kanske du har drabbats av panik över tråkiga diskussioner om kommunalskatt eller fårskötsel. Då är det bra att ha en nödutgång redo om du vill dra direkt men ändå inte såra dejten.

Be en kompis ringa din mobil ett visst klockslag. Då kan du skylla på att du måste iväg och hjälpa till med ett sjukt barn. Du kan även tidsbestämma tid för dejten innan du går på dejt. Då vet du hur länge du kan tänkas stå ut med tråkig dejt. Nödutgången är även praktiskt för båda parter då den du dejtar inte behöver bli sårad. Vissa är dock skeptiska till nödutgångar då det anses fegt. Personligen tror jag det är bättre med en en diskret sorti än att behöva förklara för dejten varför han/hon suger. Men det är upp till dig.

Fysisk kontakt

Skaka hand när ni träffas och om dejten verkar ha gått bra avsluta med en kram.

Om ni tar av er brallorna på första dejten för att leka kaninen måste du ha i bakhuvudet att det kanske är det enda ni någonsin kommer att göra tillsammans. Det kanske inte alltid är så men ofta.

Medicus Amour